Oksesteak med coleslaw med skyrdressing

Der er masser af smag at hente i denne barbecuekrydrede oksesteak med coleslaw, selv om den kræver minimal indsats i køkkenet. I stedet for den klassiske coleslaw med fed cremefraiche- og mayonnaisedressing, får du her en let udgave med dressing rørt på skyr, æblecidereddike, dijonsennep og sukker. Har du en potte krydderurter ved hånden, kan du snitte en håndfuld og vende den i. Især persille og purløg egner sig glimrende.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 25. oktober 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Coleslaw

130 g spidskål
1 gulerod

Dressing

1 ½ dl skyr naturel
2 tsk. æblecidereddike
½ tsk. dijonsennep
1 nip sukker
salt og peber

Steak

200 g oksesteak
1 tsk. olie
1 nip barbecuekrydderi
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er håndfuld 4 erstattet af en ekstra håndfuld 3. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Snit spidskål, og skræl og riv gulerod.
2
Smag skyr til med eddike, sennep, sukker, salt og peber. Vend dressingen sammen med spidskål og gulerod.
3
Steg steak i olie på en pande til den ønskede kernetemperatur. Krydr undervejs med barbecuekrydderi, salt og peber.
4
Anret steak på en tallerken sammen med coleslaw, og servér.

Tips og gode råd

Tip #1
I stedet for en oksesteak kan du benytte kyllingebryst eller svinekotelet.
Tip #2
Har du friske krydderurter ved hånden, kan du vende en håndfuld i skyrdressingen. Især purløg og persille egner sig her.
Tip #3
Æblecidereddike kan erstattes med hvidvinseddike eller hvid balsamico.
Tip #4
Barbecuekrydderi kan erstattes med andre krydderiblandinger eller udelades.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; spidskål
Håndfuld 3:Oksesteak; skyr naturel
Fedt:Olie
Smagsgivere:Barbecuekrydderi; dijonsennep; salt og peber; sukker; æblecidereddike

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:580580
Fedt:27 g27 g
Kulhydrat:20 g20 g
Kostfibre:5 g5 g
Protein:57 g57 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt