Onepot spaghetti og spidskål med ostekødboller

Spaghetti med kødboller er en elsket klassiker, som vi med denne lækre onepot-ret har givet et Sense-venligt twist. Vi har nemlig skåret ned for spaghettien og op for spidskålsstrimlerne. Men det er ikke det eneste twist, du finder – for de traditionelle kødboller har fået lidt blød og lækker mozzarella i midten, der gør dem saftige og smagfulde. Det hele går op i en højere enhed, når retten simrer i ovnen, mens de forskellige ingredienser trækker smag fra hinanden.

Tid i alt: 55 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 20. januar 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Onepot

400 g hakket gris og kalv, 4-7 %
1 tsk. salt
120 g frisk mozzarella, 31+/ 18 % eller derover
600 g spidskål
160 g spaghetti, rå
840 g tomatsauce, maks. 60 kcal per 100 g
4 fed hvidløg
2 bouillon, terninger
1 dl vand
4 dl mælk, maks. 3,5%
150 g revet ost, maks. 30+/17 %
1 håndfuld persille
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve tal i opskriften ved at lave opskriften til 4 personer og spise retten over flere dage eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Rør farsen sej med salt og del den i 15 - 16 stykker og lav flade cirkler af fars på cirka 6-7 centimeter i diameteren.
3
Fordel osten på midten af kødet. Saml kødet omkring osten og rul til små lukkede kødboller med ost indeni.
4
Snit spidskål helt fint - eventuelt på et mandolinjern.
5
Kom spaghetti i et ovnfast fad - knæk dem eventuelt og læg dem lidt hulter til bulter. Læg spidskålen i et lag henover.
6
Fordel så ostekødbollerne hen over og tryk dem lidt ned i spidskålen.
7
Bland tomatsaucen med presset hvidløg og hæld det over retten.
8
Opløs bouillon i kogende vand og kom mælk i. Hæld mælkeblandingen over retten.
9
Ovnbag retten i 25 minutter og kom ost på. Bag retten i cirka 10 minutter mere til spaghettien er helt tilberedt og osten har taget farve.
10
Anret med hakket persille på toppen og et drys salt og peber.

Tips og gode råd

Tip #1
Køb en færdigblandet tomatsauce med basilikum og hvidløg eller andre krydderier.
Tip #2
Spis et par spiseskefulde fraiche til retten.
Tip #3
Du kan bruge alle slags ost, der er lidt fast i det. Her er der brugt mini-mozzarellakugler.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Spidskål; tomatsauce, maks. 60 kcal per 100 g
Håndfuld 3:Hakket gris og kalv, 4-7 %; revet ost, maks. 30+/17 %
Håndfuld 4:Spaghetti, rå
Fedt:Frisk mozzarella, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Bouillon, terning; hvidløg; persille; salt; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6102440
Fedt:20 g80 g
Kulhydrat:48 g192 g
Kostfibre:13 g52 g
Protein:51 g204 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt