Ovnstegt kyllingelår og grøntsager med myntedressing

Tid i alt: 55 min.
Arbejdstid: 10 min.
Antal:
Udgivet d. 7. august 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Ovnbagt kylling

2 kyllingelår, hele med ben og skind
1 tsk. olie
salt og peber

Stegte grøntsager

1 dl krydderurter efter eget ønske
2 peberfrugter
2 gulerødder
3 skalotteløg
1 spsk. olie
salt og peber

Myntedressing

½ dl frisk mynte
½ citron
2 dl skyr naturel
1 tsk. sukker
salt og peber

Topping

20 g parmesan, 31+/ 18 % eller derover
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Læg kyllingelår på bagepapir på en bageplade og pensl med olie. Krydr så med salt og peber.
3
Hak krydderurterne. Skær peberfrugt i mundrette stykker. Skræl gulerod og skær i korte stave. Del løg i kvarte. Vend krydderurter og grøntsager i olie og krydr med salt og peber. Læg dem i et stort ovnfast fad eller på bagepapir på en bageplade (Hvis der er plads, kan du tilberede grøntsager og kylling på samme bageplade). Sæt kylling og grøntsager i ovnen i 40-45 minutter til kyllingen er gennemstegt og grøntsagerne møre.
4
Hak mynten og riv skallen fra citronen og pres saften i en skål..Bland mynte, citronskal og -saft med skyr, sukker, salt og peber.
5
Riv parmesanosten.
6
Servér kyllingen med grøntsager toppet med parmesanost. Spis myntedressingen til.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan bruge yoghurt i stedet for skyr.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; peberfrugt; skalotteløg
Håndfuld 3:Kyllingelår, hele med ben og skind; skyr naturel
Fedt:Olie; parmesan, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Citron; frisk mynte; krydderurter efter eget ønske; salt og peber; sukker

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5951190
Fedt:38 g76 g
Kulhydrat:22 g44 g
Kostfibre:7 g14 g
Protein:39 g78 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt