Pasta med kødboller og tomatsauce toppet med persille og ost

Sæt denne klassiske pastaret på bordet, imens du afspiller ‘Bella Notte’ og Lady og Vagabondens legendariske middagsscene for dit indre. Skal der et ægte og helt tilfældigt kys med i opsætningen, skal du erstatte pastarør med spaghetti. Lever du fint uden et saucet kys, så hold dig til pasta – det sviner også langt mindre. Lav gerne en stor portion, nu du er i gang, og gem resten af livretten i fryseren til en dag, hvor tiden er knap.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 3. maj 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Oksekødboller

1 løg
2 fed hvidløg
300 g hakket oksekød, 3-7 %
2 spsk. rasp
1 spsk. parmesan, revet, 31+/18 % eller derover
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret basilikum
salt og peber
1 spsk. olie

Pasta og tomatsovs

80 g pasta, tørret
1 spsk. olie
400 g hakkede tomater
1 spsk. tomatpuré
1 dl vand
½ tsk. sukker
salt og peber

Topping

2 spsk. persille
2 spsk. parmesan, revet, 31+/18 % eller derover
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pil og hak løg og hvidløg fint.
2
Rør halvdelen af løg og hvidløg sammen med hakket oksekød, rasp, parmesan, oregano, basilikum, salt og peber.
3
Form farsen til små kødboller, og steg dem på en pande i olie i cirka 6-7 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Læg kødbollerne på en tallerken. Brug samme pande til tomatsaucen.
4
Kog pasta efter anvisning på pakken.
5
Kom olie på panden og steg resten af løg og hvidløg, til løgene er klare. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og vand. Bring pandens indhold i kog, og lad retten simre i et par minutter. Smag til med sukker, salt og peber.
6
Vend kødboller og den kogte pasta sammen med tomatsauce.
7
Hak persille.
8
Servér retten med et drys persille og parmesanost.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Hakkede tomater; løg
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Pasta, tørret; rasp
Fedt:Olie; parmesan, revet, 31+/18 % eller derover
Smagsgivere:Hvidløg; persille; salt og peber; sukker; tomatpuré; tørret basilikum; tørret oregano
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt