Pastafad med skinke, ærter, spinat og ost

Et pastafad er vaskeægte hyggemad, og så er det en god ret at sætte på menuen, når du trænger til at få ryddet ud i køleskabets gemmer. Til pastafadet her er der brugt skinketern, ærter, babyspinat, tomat og revet mozzarella, men du kan fint benytte en rest kød fra gårsdagens måltid og de grøntsager og oste, du nu engang har på lager. For et ekstra skud umami kan du også tilføje lidt revet parmesan til saucen.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 7. juni 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

35 g pasta, tørret
½ løg
120 g cherrytomater
1 tsk. smør
75 g babyspinat
50 g grønne ærter, dybfrost
150 g skinketern
1 ½ dl mælk, maks. 3,5%
½ spsk. majsstivelse
40 g revet mozzarella, min. 18 %
1 knsp. stødt muskatnød
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Kog pasta i letsaltet vand, til den er 1-2 minutter fra at være al dente. Hæld vandet fra.
3
Pil og hak løg, og halvér cherrytomater. Steg løg i smør på en pande, til de er klare. Kom babyspinat og ærter ved, og steg videre, til spinaten falder sammen. Tilsæt cherrytomater og skinketern, og krydr med salt og peber. Vend det sammen med pastaen, og fordel det i et lille ovnfast fad.
4
Bring mælk i kog i en gryde, jævn med majsstivelse rørt op i vand, og smelt halvdelen af mozzarellaen heri. Smag til med muskatnød, salt og peber. Hæld saucen over pastablandingen, og drys med resten af mozzarellaen.
5
Sæt fadet i ovnen i cirka 10 minutter, til osten er smeltet, og servér.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Babyspinat; cherrytomat; grønne ærter, dybfrost; løg
Håndfuld 3:Skinketern
Håndfuld 4:Majsstivelse; pasta, tørret
Fedt:Revet mozzarella, min. 18 %; smør
Smagsgivere:Salt og peber; stødt muskatnød
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt