Porretærte med bacon og mornay sauce

Tid i alt: 80 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 7. september 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

270 g tærtedej, fuldkorn
2 løg
2 fed hvidløg
½ chili
100 g bacon
3 porrer
3 æg
150 g fraiche, maks. 9 %
1 tsk. salt
1 nip peber
400 g let mornaysauce 4 %
10 cherrytomater
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Tag tærtedejen ud. Læg bagepapir i en tærteform og læg tærtedejlen på. Prik bunden med en gaffel og forbag i cirka 10 minutter.
3
Hak løg og hvidløg. Skær chili i tynde skiver og bacon i små stykker. Skyl porre fri for jord og skær i skiver.
4
Svits løg, hvidløg, chili og bacon til det tager farve.
5
Pisk æg, fraiche, salt og peber sammen i et par minutter.
6
Fyld den forbagte tærteform med porrreskiver og den stegte bacon-løgblanding. Fordel æggemassen henover. Hæld mornay saucen over og pynt med halve cherrytomater.
7
Bag i cirka 50 minutter. Lad tærten hvile lidt før du skærer i den.
8
Servér tærten med et drys af salt og peber.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Cherrytomat; løg; porre
Håndfuld 3:Bacon; æg
Håndfuld 4:Tærtedej, fuldkorn
Smagsgivere:Chili; hvidløg; peber; salt
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %; let mornaysauce 4 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt