Skinkegryde med svampe, bacon, fløde og tomat med kartoffel-sellerimos

Det engelske udtryk ‘comfort food’ oversættes nok bedst på dansk til ‘hyggemad’, og det er lige netop, hvad denne her varmende og lækre gryderet oser af. Gryderetten er fyldt med møre skinketern, svampe og bacon i en cremet tomat-flødesauce. Dertil kommer en fløjlsblød mos på knoldselleri og kartoffel, men du kan bruge de rodfrugter, du har på lager. Skinkegryden smager også godt med ris, hvis det skal gå lidt hurtigere.

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 50 min.
Antal:
Udgivet d. 29. september 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Skinkegryde

1 løg
2 fed hvidløg
300 g svampemix, friske svampe
400 g svinekød, skinkeklump
45 g bacon
1 spsk. olie
3 spsk. tomatpuré
1 drys tørret timian
1 tsk. paprika
4 dl hønsekødsbouillon
1 dl fløde, 38 %
2 tsk. maizena
salt og peber

Kartoffel-sellerimos

700 g knoldselleri
300 g kartofler
1 tsk. smør
¾ dl mælk, maks. 3,5%
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pil og hak løg og hvidløg. Skær svampe i mundrette stykker. Skær skinkekød i mundrette tern. Skær bacon i fine tern.
2
Brun skinketern i olie i en gryde, og sæt til side. Kom svampe i gryden, og steg videre, til de afgiver væde og tager farve. Tilsæt bacon, løg og hvidløg, og steg videre, til løgene er klare.
3
Tilsæt skinketern, tomatpuré, timian, paprika og bouillon, bring gryden i kog, og lad den simre under låg i 25-30 minutter, eller til skinketern er møre.
4
Tilsæt fløde, jævn med maizena rørt ud i vand, og smag til med salt og peber.
5
Skræl knoldselleri og kartofler, skær begge dele i grove tern, og kog dem i usaltet vand i 10-12 minutter, til de er møre.
6
Mos kartoffel- og knoldselleritern, og lad smør smelte heri. Rør mælk i, og smag til med salt og peber.
7
Servér skinkegryde med kartoffel-sellerimos.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Knoldselleri; løg; svampemix, friske svampe
Håndfuld 3:Bacon; svinekød, skinkeklump
Håndfuld 4:Kartoffel; maizena
Fedt:Fløde, 38 %; olie; smør
Smagsgivere:Hvidløg; hønsekødsbouillon; paprika; salt og peber; tomatpuré; tørret timian
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt