Spicy oksefad med rodfrugter, squash, ris og urtedressing

Få varmen med en skøn og spicy alt-i-et-fad-ret, der egner sig perfekt til de dage, hvor du har tid til madlavning, der tager lidt længere tid. Når først oksekød, rodfrugter, squash, ris, fløde og de øvrige ingredienser er i fadet, passer retten sig selv i ovnen i to timer. Her skal du ikke tænke på andet end at røre en frisk og lækker urtedressing sammen, som du skal nyde sammen med din onepot-ret. Du bliver guidet gennem madlavningen med en nem video.

Tid i alt: 140 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 9. april 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Stegt oksekødsblanding

300 g skært oksekød
30 g bacon
1 porre
1 pastinak
1 gulerod
1 chili
15 g smør
1 oksekødsbouillon, terning
3 dl kogende vand

Andet

1 squash, rå
1 peberfrugt
100 g fuldkornsris, rå
salt og peber
1 dl fløde, 38 %

Urtedressing

3 spsk. krydderurter efter eget ønske
3 dl yoghurt naturel
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 170 grader varmluft.
2
Skær oksekød i tern og bacon i små stykker.
3
Skyl porre helt ren for jord og skær i tynde skiver. Skræl og skær pastinak og gulerod i små tern. Skær også chili i små tern.
4
Steg oksekød og bacon hårdt i et par minutter i smør til det får en stegeflade. Kom porre, pastinak, gulerod og chili i og svits i et par minutter.
5
Opløs bouillonterning i vand og kom det ved. Rør rundt og tag panden af varmekilden.
6
Skær squash og peberfrugt i små tern. Skyl fuldkornsrisene i en si under rindende vand.
7
Fordel den stegte oksekødsblanding i et ovnfast fad eller en stegeso og bland de tørre fuldkornsris i. Kom squash og peberfrugt ovenpå. Hæld fløden ved, krydr med salt og peber og læg sølvpapir hen over retten.
8
Ovnsteg retten i 2 timer.
9
Hak krydderurterne. Rør yoghurt sammen med de hakkede krydderurter, salt og peber.
10
Servér oksekødsretten med urtedressing over.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; pastinak; peberfrugt; porre; squash, rå
Håndfuld 3:Bacon; skært oksekød
Håndfuld 4:Fuldkornsris, rå
Fedt:Fløde, 38 %; smør
Smagsgivere:Chili; krydderurter efter eget ønske; oksekødsbouillon, terning; salt og peber
Mælkeprodukter:Yoghurt naturel
Frit:Kogende vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt