Spidskålsrulle med bacon-cheese

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 10. januar 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Spidskålsrulle

100 g ost, 31+/ 18 % eller derover
400 g spidskål
3 æg
1 tsk. salt
1 nip peber
70 g fuldkornshvedemel
1 tsk. olie
1 rødløg
4 skiver bacon
2 tomater
2 forårsløg

Dressing

120 g fraiche, maks. 9 %
1 spsk. ketchup
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Riv osten, og skær spidskål i helt fine strimler. Kom æg, salt, peber, fuldkornsmel og halvdelen af osten i en skål og pisk det i et minut. Vend spidskålstrimlerne grundigt rundt i æggemassen, til den er faldet godt sammen.
3
Læg bagepapir på en bageplade. Pensl med olie, og fordel spidskålsblandingen ud til en firkant på cirka 30 x 35 centimeter.
4
Drys resten af osten over spidskålsbunden, skær løget i skiver, og fordel løgringe og baconskiver ovenpå.
5
Bag bunden i 25-35 minutter, til baconen er brunet og spidskålsbunden er godt bagt – løft den med en paletkniv for at tjekke, at den er bagt godt under bunden. Du kan eventuelt lægge sølvpapir hen over, hvis den begynder at blive meget mørk på toppen. Afkøl let.
6
Rør en dressing af fraiche og ketchup. Smag eventuelt til med salt og peber.
7
Skær tomat og forårsløg i skiver, og fordel dem på bunden. Kom dresssingen på.
8
Rul bunden sammen, og servér en halv rulle per person.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; rødløg; spidskål; tomat
Håndfuld 3:Bacon; æg
Håndfuld 4:Fuldkornshvedemel
Fedt:Olie; ost, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Ketchup; peber; salt
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt