Stegt kulmule med knoldsellerimos og champignonsauce

Denne her enkle og lette ret med skindstegt kulmule på en bund af knoldsellerimos er lige så hurtig og nem at lave, som den er nærende. Det geniale ved opskriften er, at du nemt kan tilpasse den efter egne smagspræferencer eller hvad, du nu engang har tilgængeligt. Kulmulen kan erstattes af den fisk, der lokker hos din lokale fiskehandler, mens mosen kan justeres efter de rodfrugter, der gemmer sig i køleskabets grøntsagsskuffe.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 11. december 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

½ knoldselleri
1 bouillon, terning
½ l vand
20 g smør
¼ dl mælk, maks. 3,5%
salt og peber
150 g kulmule
150 g champignon, rå
¼ dl fløde, 38 %
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skær skrællen af knoldselleri, og skær den i grove tern.
2
Opløs bouillonterning i vand, og kog knoldselleri i bouillon i cirka 10 minutter. Hæld bouillonvandet fra.
3
Mos selleriternene med halvdelen af smørret, mælk, salt og peber.
4
Steg kulmule i resten af smørret med skindsiden nedad i 3-4 minutter, til det er sprødt og gyldent. Vend kulmule, og steg videre i cirka 1 minut til tilberedt. Krydr med salt og peber, og sæt til side.
5
Steg champignons på samme pande, til de afgiver væde og tager farve. Tilsæt fløde og eventuelt en dråbe kulør. Smag til med salt og peber.
6
Anret mos, fisk og champignon på en tallerken, og servér.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Champignon, rå; knoldselleri
Håndfuld 3:Kulmule
Fedt:Fløde, 38 %; smør
Smagsgivere:Bouillon, terning; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt