Stegt laks og grøntsager med knasende melonsalat

Laks er en af favoritterne, når vi danskere skal sætte fisk på aftenmenuen. Her får du en opskrift på stegt laks med masser af grønt, frisk melonsalat og en himmelsk hvidløgsdressing, der binder alle elementerne på tallerkenen sammen. Du får stegt squash, porre og blomkål, der går fantastisk sammen med de saftige melontern, der får følge af forårsløg og knasende sprøde græskarkerner. Imens du forbereder grøntsager og melonsalat, passer laksen sig selv i ovnen. Det betyder, at det hele kan være klar på bare 20 minutter.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 17. januar 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Stegte grøntsager

½ squash, rå
½ porre
¼ blomkål, rå
1 spsk. olie
salt og peber

Melonsalat

¼ lille vandmelon
2 forårsløg
15 g græskarkerner

Laks

140 g fersk laks
1 spsk. citronsaft
salt og peber

Spicy hvidløgsdressing

½ rød chili
1 fed hvidløg
30 g fraiche, maks. 9 %
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skær squash i tern. Rens porre godt og skær i skiver. Del blomkål i buketter.
3
Skær melon i mundrette stykker og forårsløg i skiver. Rist græskarkerner på en varm pande og lad græskarkernerne køle af.
4
Kom laks i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Dryp citronsaft over og krydr med salt og peber. Sæt laksen i ovnen og bag i cirka 12-15 minutter.
5
Varm en pande op og kom olie på. Svits grøntsagerne til de har taget godt med farve. Krydr med salt og peber.
6
Hak chili fint og pres hvidløg. Bland chili og hvidløg med fraiche og krydr med salt og peber.
7
Servér den ovnbagte laks med stegte grøntsager, dressing og melonsalat til. Drys græskarkernerne over melonsalaten.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; forårsløg; porre; squash, rå
Håndfuld 3:Fersk laks
Håndfuld 4:Vandmelon
Fedt:Græskarkerner; olie
Smagsgivere:Citronsaft; hvidløg; rød chili; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt