Stegte ris med oksekød, gulerod og ingefær toppet med sesam og frisk agurkesalat

Stegte ris anvendes ofte som tilbehør eller som en del af en menu med flere retter. Her er den lavet som en selvstændig ret med hakket oksekød, men hvis din mave ikke er så glad for rødt kød, eller hvis du ønsker en vegetarisk version, kan oksekød erstattes med æg eller tern af tofu. Stegte ris er som mange andre gryde- og panderetter en rigtig god måde at anvende rester. For at give denne version noget friskhed er der lavet en topping af rå grøntsager, men hvis tiden er knap, så kan den udelades, og mængden af stegt grønt kan øges.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 19. april 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Stegte ris

150 g brune ris, rå
25 g frisk ingefær
250 g gulerødder
200 g spidskål
1 spsk. olie
200 g hakket oksekød, 3-7 %
2 spsk. sojasauce
1 lime
salt og peber

Topping

1 spsk. sesamfrø
½ agurk
50 g rucolasalat
½ bundt purløg
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet på håndfuld 3 og fedt og skruet op for håndfuld 4. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Kog risene efter anvisning på pakken.
2
Skræl ingefær og riv eller hak den fint. Skræl gulerødder og skyl spidskål. Skær gulerødder i små tern og hak spidskål fint.
3
Opvarm olie på en pande og tilsæt ingefær og oksekød. Brun kødet.
4
Tilsæt gulerod og spidskål og vend det hele godt rundt. Tilsæt de kogte ris og vend dem i retten med sojasauce og limesaft. Smag til med salt og peber.
5
Rist sesamfrø kort på en tør, varm pande.
6
Skyl agurk, rucola og purløg. Skær agurk i små tern og hak rucola og purløg. Vend det hele sammen.
7
Servér risretten med salat og sesamfrø på toppen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; gulerod; rucolasalat; spidskål
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Brune ris, rå
Fedt:Olie; sesamfrø
Smagsgivere:Frisk ingefær; lime; purløg; salt og peber; sojasauce

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5901180
Fedt:16 g32 g
Kulhydrat:71 g142 g
Kostfibre:11 g22 g
Protein:35 g70 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt