Tomatsuppe med hjemmelavede kødboller og flute til

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 20. november 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kødboller

¼ løg
300 g hakket gris og kalv, 4-7 %
1 bæger æggehvide
1 spsk. mel
salt og peber
1 l vand
1 bouillon, terning

Tomatsuppe

1 fed hvidløg
400 g hakkede tomater
3 dl vand
1 bouillon, terning
½ tsk. timian
1 dl piskefløde, 38 %
salt og peber

Tilbehør

80 g fuldkornsflute
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Riv løg. Ælt hakket kød, løg, æggehvide, mel, salt og peber godt sammen.
2
Bring vand i kog og kom bouillonterning i.
3
Form farsen til valnøddestore boller med en ske.
4
Dump kødbollerne i det kogende vand og lad dem koge 3-4 minutter. Bollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.
5
Pres eller knus hvidløg. Kom hakkede tomater, vand, bouillonterning, hvidløg og timian i en gryde og lad det simre i 5-10 minutter.
6
Blend suppen og justér eventuelt konsistensen med vand. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Tilsæt derefter kødbollerne. Varm godt igennem.
7
Rist flute på en brødrister eller i ovn.
8
Servér suppen med flute til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Hakkede tomater; løg
Håndfuld 3:Hakket gris og kalv, 4-7 %; æggehvide
Håndfuld 4:Fuldkornsflute; mel
Fedt:Piskefløde, 38 %
Smagsgivere:Bouillon, terning; hvidløg; salt og peber; timian
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt