Tykstegsbøf med stegte grøntsager og stuvet hvidkål

Udsigten til en god og saftig bøf på middagsbordet kan sende madlykke rundt i kroppen hos de fleste af os. Her får du opskriften på en lækker tykstegsbøf med Sense-venlig garniture. Kartoflerne er erstattet af stegte grøntsager – grønkål og champignon med et strejf af citron – samt stuvet hvidkål i en klassisk opbagt sovs med mælk, der giver en lækker cremet smag til bøf og grøntsager. Retten er perfekt til de dage, hvor du vil gøre lidt ekstra ud af madlavningen.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 1. februar 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kød og stegte grøntsager

130 g tykstegsbøf
1 tsk. olie
salt og peber
70 g grønkål, rå
100 g champignon, rå
½ citron

Stuvet hvidkål

130 g hvidkål
15 g smør
15 g hvedemel
2 dl mælk, maks. 3,5%
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet på håndfuld 3 og 4 og skruet op for grøntsagerne. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Skær champignon i kvarte og rib grønkål og hak det fint. Skær hvidkål i tynde strimler.
2
Kom vand og salt i en gryde og kog hvidkålsstrimlerne i to minutter. Kom dem i et dørslag. Gem lidt af kogevandet.
3
Smelt smørret i en gryde. Rør mel i og tilsæt mælken ad flere omgange, imens du pisker til en jævn sovs. Smag til med salt og peber. Stuvningen skal være lidt tykkere end en almindelig sovs, da der vil hænge lidt vand ved kålen, når den vendes i. Du kan justere konsistensen med lidt af kogevandet fra hvidkålen.
4
Steg bøf ved høj varme i olie i cirka et minut på hver side. Krydr med salt og peber. Læg kødet på en tallerken. Kom grøntsagerne i samme pande og svits det fire til fem minutter. Dryp citronsaft over.
5
Servér tykstegsbøffen med stegte grøntsager og stuvet hvidkål til.

Tips og gode råd

Tip #1
Smag sovsen til med lidt revet muskatnød.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Champignon, rå; grønkål, rå; hvidkål
Håndfuld 3:Tykstegsbøf
Håndfuld 4:Hvedemel
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Citron; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:645645
Fedt:34 g34 g
Kulhydrat:34 g34 g
Kostfibre:18 g18 g
Protein:41 g41 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt