Frugtsalat med vaniljecreme og mørk chokolade

En frugtsalat sætter et smukt og sødt punktum på en god middag. Den er især oplagt efter et mættede måltid, hvor flere retter indgår, da den ikke ligger så tungt i maven som mange andre desserter. Her er der tale om en klassisk frugtsalat med vaniljecreme og hakket chokolade. Du kan variere frugt og bær efter smag og behag samt sæson. Både jordbær, hindbær, udstenede kirsebær, ananas og blommer er fine alternativer til de her anvendte frugter.

Tid i alt: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 15. marts 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Vaniljecreme

½ vaniljestang
2 ½ spsk. sukker
2 rå æggeblommer
1 ½ dl piskefløde, 38 %
1 ½ dl fraiche, maks. 9 %

Abemad

350 g vindruer
3 æbler
2 pærer
2 bananer
40 g mørk chokolade, 70 % eller derover
100 g blåbær
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 6 portioner, og spise retten over flere dage.

Sådan gør du

1
Flæk vaniljestang på langs, og skrab vaniljekorn ud. Bland dem med sukker, tilsæt æggeblomme, og pisk, til blandingen er let og luftig.
2
Pisk fløde til flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med æggeblandingen og fraiche.
3
Halvér vindruer, og skær æble, pære og banan i mundrette stykker. Hak chokolade groft.
4
Anret frugt og bær i portionsskåle ved servering, og top med vaniljecreme og hakket chokolade.

Tips og gode råd

Tip #1
Skal frugtsalaten ikke nydes med det samme, kan du vende lidt citron- eller limesaft i den.
Tip #2
Supplér eventuelt med andre frugter eller bær.
Tip #3
Brug eventuelt pasteuriserede æggeblommer.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Banan; blåbær; pære; æble
Håndfuld 4:Vindrue
Fedt:Mørk chokolade, 70 % eller derover; piskefløde, 38 %; rå æggeblomme
Smagsgivere:Vaniljestang
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Nydelseselementer:Sukker

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:3251950
Fedt:17 g102 g
Kulhydrat:39 g234 g
Kostfibre:4 g24 g
Protein:4 g24 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt