Tacobåd med kylling, til børn og unge

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 1. april 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Tacobåd med kylling

130 g kyllingebryst
10 g olie
salt og peber
2 soft tace boats
3 æg
50 g hytteost
25 g rødløg
100 g broccoli, rå
100 g peberfrugt, rød
20 g revet cheddar, 18 % eller derover

Andet

200 g grønne bønner
20 g soltørrede tomater
1 tsk. olie

Pirogger

90 g pizzadej
40 g bolognese kødsauce, maks. 100 kcal per 100 g
½ æggehvide
½ tsk. paprika

Snacks

200 g vindruer
2 riskiks
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skær kyllingebryst i strimler og steg dem nogle minutter i olie. Krydr med salt og peber.
2
Sæt tacobåde på en bageplade med bagepapir.
3
Rør æg og hytteost sammen til en æggemasse. Krydr eventuelt med salt og peber.
4
Skær løg i skiver, broccoli i små buketter, og peberfrugt i tern.
5
Vend kyllingestrimler, løg, broccoli og peberfrugt sammen med æggemassen og kom den i tacobådene.
6
Drys revet cheddarost over og bag bådene i en varm ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter, til æggemassen har sat sig, og osten er gylden.
7
Damp bønnerne i letsaltet vand i cirka 5 minutter, si vandet fra og afkøl.
8
Skær soltørret tomat i strimler og vend dem sammen med bønnerne og lidt olie.
9
Pak tacobåde med kylling sammen med bønnesalat med soltørret tomat.
10
Rul pizzadejen tyndt ud til 2 små cirkler. Læg en spiseskefuld kødsovs på hver.
11
Fold dejstykkerne sammen til halvmåner, og tryk samlingerne godt sammen med en gaffel.
12
Pensl piroggerne med æggehvide, og krydr med paprika.
13
Bag piroggerne i en varm ovn ved 200 grader i 12-14 minutter, til de er gennembagte.
14
Pak pirogger med kødfyld som en snack, vindruer og riskiks som en anden snack til at kunne spises i løbet af dagen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Broccoli, rå; grønne bønner; peberfrugt, rød; rødløg; soltørret tomat; vindrue
Håndfuld 3:Bolognese kødsauce, maks. 100 kcal per 100 g; hytteost; kyllingebryst; æg; æggehvide
Håndfuld 4:Pizzadej; riskiks; soft taco boat
Fedt:Olie; revet cheddar, 18 % eller derover
Smagsgivere:Paprika; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt