Andebryst med lun rødkålssalat med rødløg, æble og dadler

Den søde juletid er højsæson for and på de danske middagsborde. Du kan nu nyde and på alle tider af året, for det lækre kød vækker glæde, uanset hvornår det bliver sat på menuen. Andebryst er nemt at tilberede på panden, men du kan også nøjes med at brune det og dernæst stege det færdigt i ovnen. Her bliver pandestegt andebryst serveret med en lun rødkålssalat med rødløg, æble og dadler smagt til med balsamicoeddike.

Tid i alt: 70 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 29. november 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Andebryst

2 andebryster
salt og peber

Lun rødkålssalat

500 g rødkål
½ rødløg
1 æble
4 dadler, tørrede
½ tsk. tørret timian
2 spsk. balsamicoeddike
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.
Bemærk: Andebryst indeholder mange kalorier på grund af fedtlaget. Når du steger kødet, vil noget af fedtet smelte fra, og hvis du kun spiser lidt af det sprøde fedt og selve kødet, vil du ikke få alle kalorierne.
Bemærk: Her er håndfuld 4 erstattet af en stor håndfuld 3 og ekstra grønt. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Rids skindet på andebryst, og krydr med salt og peber.
2
Steg andebryst med skindsiden nedad på en tør pande i 10-15 minutter. Vend andebryst, og steg videre i 5 minutter (gem andefedtet). Lad andebryst hvile i 10 minutter.
3
Snit rødkål. Pil og halvér rødløg, og snit det på langs. Skær æble i både, og hak dadler groft.
4
Steg rødkål og rødløg i 1 spiseskefuld andefedt i en stor gryde, til rødkålen begynder at falde sammen. Kom timian, balsamicoeddike, salt og peber ved, læg låg på, og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt æblebåde og dadler, og lad det simre videre i 5 minutter. Smag til med ekstra balsamicoeddike, salt og peber hvis nødvendigt.
5
Skær andebryst i skiver, og servér med rødkålssalat.

Tips og gode råd

Tip #1
Andebryst kan erstattes med oksekød, kylling eller andre proteinkilder.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Daddel, tørret; rødkål; rødløg; æble
Håndfuld 3:Andebryst
Smagsgivere:Balsamicoeddike; salt og peber; tørret timian

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5951190
Fedt:33 g66 g
Kulhydrat:36 g72 g
Kostfibre:8 g16 g
Protein:34 g68 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt