Andebryst med persillekartofler og lun rødbedesalat med feta, rødløg, pinjekerner og spinat

Et saftigt andebryst kan bringe glæde langt uden for den søde juletid, hvor det ellers er højsæson for and på danske middagsborde. Her er de hvide og brunede kartofler og rødkålen skiftet ud med persillekartofler og en lun rødbedesalat, som klæder det rosastegte andebryst så godt. De timianstegte rødbeder er tilsat feta, rødløg, spinat og pinjekerner samt et par dryp balsamicoeddike til at give modspil til rødbedernes sødme.

Tid i alt: 70 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 22. marts 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Rødbedesalat

500 g rødbede, rå
1 spsk. olie
1 tsk. tørret timian
salt og peber
½ rødløg
70 g feta, 31+/ 18 % eller derover
2 tsk. pinjekerner
50 g spinatblade, rå
1 spsk. balsamicoeddike

Andebryst

1 andebryst
salt og peber

Kartofler

200 g kartofler
2 spsk. persille
1 spsk. smør
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet lidt på håndfuld 3 og skruet op for grøntsager. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.
Bemærk: Andebryst indeholder som udgangspunkt mange kalorier på grund af fedtlaget. Når du steger kødet, vil noget af fedtet smelte fra, og hvis du kun spiser lidt af det sprøde fedt og selve kødet, vil du ikke få alle kalorierne. Du kan derfor godt spise ekstra andekød, hvis du ikke spiser alt fedtet.

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Skræl rødbeder, og skær dem i grove tern. Vend dem med olie, timian, salt og peber, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i cirka 35-40 minutter, til de er gyldne og møre.
3
Pil og hak rødløg, smuldr feta groft, og rist pinjekerner på en tør pande, til de tager farve.
4
Vend spinatblade og balsamicoeddike i de varme rødbeder, og anret dem på en tallerken. Top med feta, rødløg og pinjekerner.
5
Rids skindet på andebryst, og krydr med salt og peber.
6
Steg andebryst med skindsiden nedad på en tør pande i 10-15 minutter. Vend andebryst, og steg videre i 5 minutter. Lad det hvile i 10 minutter.
7
Skræl eventuelt kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 12-18 minutter, til de er møre.
8
Hak persille, og vend det i kartoflerne sammen med smør. Krydr med salt og peber.
9
Skær andebryst i skiver, og servér med persillekartofler og rødbedesalat.

Tips og gode råd

Tip #1
Andebryst kan erstattes med oksekød, kylling eller andre proteinkilder.
Tip #2
Pinjekerner kan erstattes med solsikke- eller græskarfrø.
Tip #3
Rødbeder kan erstattes af andre rodfrugter.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Rødbede, rå; rødløg; spinatblade, rå
Håndfuld 3:Andebryst
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Feta, 31+/ 18 % eller derover; olie; pinjekerne; smør
Smagsgivere:Balsamicoeddike; persille; salt og peber; tørret timian

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6351270
Fedt:36 g72 g
Kulhydrat:46 g92 g
Kostfibre:8 g16 g
Protein:29 g58 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt