START I DAG!

Kom godt gennem sommeren med forløbet "Tab dig med 3-modellen på 50 dage"

Læs mere

Baconsvøbt oksemørbrad med citronkartofler og tomatsalat

Med denne indbydende opskrift bliver det ekstra nemt at spise lækkert og leve sundt. Glæd dig til at smage på saftig oksemørbrad svøbt i bacon, serveret med cremede citronkartofler og frisk tomatsalat – en elegant og velsmagende ret, som du kan nyde de aftener, hvor du og dine kære har brug for et drys velsmagende forkælelse på tallerkenerne. Velbekomme!

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 6. august 2025 af SenseMyDiet
Nyhed!

Det skal du bruge

Citronkartofler

200 g kartofler
½ citron
1 dl fløde, 38 %
salt og peber
1 spsk. honning

Baconsvøbt oksemørbrad

2 skiver bacon
300 g oksemørbrad
1 tsk. smør
salt og peber

Tomatsalat

150 g cherrytomater
100 g radiser
½ dl krydderurter efter eget ønske
1 tsk. olie
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Køb en mørbradbøf til hver person på cirka 150 gram.

Sådan gør du

1
Skræl og kog kartofler i cirka 10-14 minutter til de er næsten møre. Lad dem afkøle let og skær i tern.
2
Del cherrytomater i halve eller kvarte og skær radiser i tynde skiver. Hak krydderurterne groft. Vend tomater, radiser og krydderurter med olie, salt og peber.
3
Vikl en skive bacon omkring hver mørbradbøf og fastgør eventuelt med en tandstik eller en kødnål. Opvarm en pande og smelt smør. Steg mørbradbøfferne i et par minutter på hver side. Lad også baconsiderne få lidt farve hele vejen rundt. Lad bøfferne hvile.
4
Pres citronsaft i en lille gryde og kom fløde ved. Lad det koge op og kom så kartoffelstykkerne i. Krydr med salt og peber. Lad flødesaucen koge ind og smag til med honning.
5
Servér mørbradbøfferne med citronkaftofler og tomatsalat til.

Tips og gode råd

Tip #1
Vend fintsnittet spidskål i tomatsalaten for ekstra mæthed.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Cherrytomat; radise
Håndfuld 3:Bacon; oksemørbrad
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Fløde, 38 %; olie; smør
Smagsgivere:Citron; honning; krydderurter efter eget ønske; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5951190
Fedt:37 g74 g
Kulhydrat:30 g60 g
Kostfibre:3 g6 g
Protein:36 g72 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt