Bagt laks i asiatisk marinade med stegte ris

Kombinationen af laks og asiatisk marinade er intet mindre end forrygende. Den asiatiske marinade til laks består her af sojasauce, frisk ingefær og honning samt sriracha chilisauce, der giver et lille spicy kick, når du spiser den. I denne opskrift får den bagte laks selskab af en portion stegte ris med hvidløg, forårsløg, gulerod og ærter. Du kan dog fint bruge de grøntsager, du nu engang har liggende i grøntsagsskuffen.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 29. november 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Laks

1 tsk. frisk ingefær
1 spsk. sojasauce
2 tsk. honning
½ spsk. sriracha chili sauce
130 g fersk laks
1 tsk. sesamfrø

Stegte ris

35 g ris
1 fed hvidløg
2 forårsløg
1 gulerod
1 spsk. olie
50 g grønne ærter, dybfrost
1 spsk. sojasauce
1 nip sukker
peber, sort
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Skræl og hak ingefær fint, og bland den med soja, honning og chilisauce. Vend laks i marinaden, og lad den trække i 15 minutter.
3
Læg laks med skindsiden nedad i et ovnfast fad, hæld lidt af marinaden over, og drys med sesamfrø. Sæt det i ovnen i 12-14 minutter, til den er tilberedt.
4
Kog risene efter anvisning på pakken, og afkøl.
5
Pil og hak hvidløg, og snit forårsløg. Skræl gulerod, og skær den i små tern.
6
Steg hvidløg i olie på en stor pande eller i en wok, til det så småt bliver gyldent. Kom gulerod ved, og steg videre i 1 minut. Tilsæt ris, ærter, soja, sukker og peber, vend det hele godt sammen, og steg videre i 3-4 minutter. Smag til med ekstra soja, sukker og peber hvis nødvendigt. Vend forårsløg i.
7
Servér laks med stegte ris.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; grønne ærter, dybfrost; gulerod
Håndfuld 3:Fersk laks
Håndfuld 4:Ris
Fedt:Olie; sesamfrø
Smagsgivere:Frisk ingefær; honning; hvidløg; peber, sort; sojasauce; sriracha chili sauce; sukker
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt