Bagte grøntsager med halloumi og persilledip

Smukt ser det ud, når denne farverige og indbydende ret kommer på bordet. Du får masser af lækre grøntsager, der er tilberedt i ovnen sammen med halloumi. Nyd de bagte herligheder med en cremet persilledip. Retten er i øvrigt vegetarisk. Opskriften er udviklet af Anne Hjernøe i forbindelse med forløbet ‘Let din overgangsalder’. God fornøjelse med de bagte grøntsager og velbekomme!

Tid i alt: 55 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 23. august 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Bagte grøntsager

100 g aubergine, rå
100 g squash, rå
½ peberfrugt, gul
1 rødløg
100 g cherrytomater
100 g spidskål
80 g halloumi, 31+/ 18 % eller derover
2 tsk. olie
1 spsk. tørret basilikum
1 drys chilipulver
1 drys salt

Persilledip

2 dl persille
1 dl skyr naturel
1 spsk. flydende honning
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Gør grøntsager i stand. Skær aubergine, squash og peberfrugt i grove planker. Skær rødløg i både og del cherrytomater i halve. Skær spidskål i tykke strimler.
3
Skær halloumi i skiver.
4
Læg alle grøntsagerne på midten af et stykke bagepapir. Dryp olie over. Krydr med basilikum, chili og salt. Vend godt rundt i grøntsagerne og saml hjørnerne af bagepapiret ind mod hinanden og luk med madsnor, så bagepapiret lukker tæt som en pose. Bag i 35 minutter.
5
Lav persilledip: Kom persille i en foodprocessor og kør det helt i smadder. Vend persillen med skyr, flydende honning, salt og peber. Stil dippen på køl.
6
Tag grøntsagspakken ud af ovnen og sæt ovnen på grillfunktion. Åben grøntsagspakken og fordel halloumi på toppen af grøntsagerne. Grill så grøntsager og halloumi til det får farve i cirka 4-5 minutter.
7
Servér de grøntager og halloumi med persilledip til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Aubergine, rå; cherrytomat; peberfrugt, gul; rødløg; spidskål; squash, rå
Håndfuld 3:Skyr naturel
Fedt:Halloumi, 31+/ 18 % eller derover; olie
Smagsgivere:Chilipulver; flydende honning; persille; salt; salt og peber; tørret basilikum
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt