Beef wellington med svampefyld, flødesauce og bagte rødløg

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Antal:
Udgivet d. 6. april 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Mørbrad

300 g kalvemørbrad
10 g smør
salt og peber

Fyld

150 g champignon, rå
2 fed hvidløg
1 skalotteløg
30 g pinjekerner
1 dl persille
10 g smør
3 skiver parmaskinke
60 g filodej
1 æg
2 rødløg

Sauce

1 ½ dl oksekødsbouillon
1 spsk. hvedemel
½ dl vand
½ dl piskefløde, 38 %
1 ½ tsk. sennep
salt og peber

Tilbehør

1 håndfuld blandet salat
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Brun mørbraden i smør på en pande, og krydr med salt og peber. Tag den af, og lad den hvile, mens du laver fyldet til din beef wellington. Brug samme pande til fyldet.
2
Skær champignon i små tern. Pil og hak både hvidløg og skalotteløg fint. Hak pinjekerner og persille.
3
Steg champignon i smør, til væden er svundet, og kom hvidløg, skalotteløg og pinjekerner ved. Steg i et par minutter, før du vender persillen i.
4
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
5
Læg husholdningsfilm ud på bordet, og læg parmaskinken herpå, så skiverne lapper lidt ind over hinanden. Fordel fyldet på parmaskinken i et tyndt lag, og læg kalvemørbraden ovenpå.
6
Brug husholdningsfilmen til at rulle parmaskinken tæt om mørbraden – pas på, at du ikke ruller husholdningsfilmen med. Læg til side mens du forbereder filodejen.
7
Læg de to stykker filodej ud på bordet, og pensl med sammenpisket æg langs kanterne. Fjern forsigtigt husholdningsfilmen fra mørbraden. Læg mørbrad i parmaskinke oven på det ene stykke filodej, og rul omkring mørbraden. Luk siderne til, og læg mørbrad i fillodej oven på det andet stykke fillodej. Rul igen omkring, luk kanterne til, og læg den i et stort ovnfast fad med bagepapir i bunden.
8
Skær rødløg i tykke skiver. Læg rødløg i fadet rundt om kalvemørbraden.
9
Bag i ovnen i cirka 20 minutter.
10
Hæld eventuel væde fra oksemørbraden i en kasserolle og kom oksebouillonen ved. Bland mel med koldt vand, og pisk det hele sammen indtil saucen tykner. Tilsæt fløde, og kog det ind til saucen har den ønskede konsistens. Smag til med sennep, salt og peber.
11
Servér skiver af kalvemørbrad med rødløg, salatblade og sauce.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blandet salat; champignon, rå; rødløg; skalotteløg
Håndfuld 3:Kalvemørbrad; parmaskinke; æg
Håndfuld 4:Filodej; hvedemel
Fedt:Pinjekerne; piskefløde, 38 %; smør
Smagsgivere:Hvidløg; oksekødsbouillon; persille; salt og peber; sennep
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt