Benløse fugle med kartofler og grønt

Benløse fugle er en fantastisk velsmagende simreret fra det danske traditionskøkken. Retten er typisk lavet på tynde skiver okseinderlår eller -klump, som rulles sammen om et stykke gulerod og et stykke spæk. Det brunes og simrer, til kødet er mørt. Stegeskyen fra gryden danner base for den lækreste sovs. Her er de benløse fugle serveret med kartoffelmos, men du kan også vælge at servere simreretten med kogte kartofler.

Tid i alt: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 3. april 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Benløse fugle

300 g okseinderlår
50 g gulerødder
30 g svinespæk
salt og peber
20 g smør
2 ½ dl vand
1 laurbærblade
1 dl madlavningsfløde 8 %
2 tsk. majsstivelse
¼ tsk. madkulør
2 tsk. ribsgelé

Kartoffelmos

250 g kartofler
1 spsk. smør
1 dl mælk, maks. 3,5%
salt og peber

Tilbehør

¼ broccoli, rå
100 g grønne ærter, dybfrost
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Du skal bruge kødnåle eller kødsnor til denne opskrift.
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Skær kødet i 4 skiver, og bank dem let. Skræl gulerod, og skær den i stave. Skær spæk i strimler. Krydr kødet med salt og peber, læg gulerod og spæk oven på, og rul kødet stramt om fyldet. Luk rullerne med kødnåle eller kødsnor.
2
Brun benløse fugle i smør i en stegegryde, og tilsæt vand og laurbærblad. Lad de benløse fugle simre under låg i cirka 1 time, eller til de er møre. Tag kødet op, og fjern kødnåle eller kødsnor.
3
Hæld madlavningsfløde i stegeskyen, bring gryden i kog, og jævn med majsstivelse rørt ud i vand til den ønskede konsistens. Giv sovsen et par dråber kulør, og smag til med ribsgelé, salt og peber.
4
Skræl kartofler, og skær dem i grove tern. Kog dem i usaltet vand i 10-12 minutter, til de er møre.
5
Hæld vandet fra, mos kartofler, og tilsæt smør og mælk. Smag til med salt og peber.
6
Skær broccoli i små buketter, og kog dem i letsaltet vand i 2-3 minutter. Lad ærterne koge med det sidste minut, og hæld vandet fra.
7
Varm de benløse fugle i sovsen, og anret dem på en tallerken sammen med kartoffelmos og grønt.

Tips og gode råd

Tip #1
Du skal bruge okseinderlår eller okseklump i tynde skiver til opskriften.
Tip #2
Ofte kan du købe kød til benløse fugle med spæk i strimler oven på. Spæk kan erstattes med bacon i strimler.
Tip #3
Servér eventuelt med syltede asier.
Tip #4
Pynt den færdige ret med hakket persille, hvis du har noget på lager.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Broccoli, rå; grønne ærter, dybfrost; gulerod
Håndfuld 3:Okseinderlår
Håndfuld 4:Kartoffel; majsstivelse
Fedt:Smør; svinespæk
Smagsgivere:Laurbærblad; madkulør; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Mælkedressing:Madlavningsfløde 8 %
Frit:Vand
Nydelseselementer:Ribsgelé

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6451290
Fedt:31 g62 g
Kulhydrat:46 g92 g
Kostfibre:8 g16 g
Protein:40 g80 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt