Broccoliflødesuppe med bacon og ost

Suppe duer året rundt og er i øvrigt en smart og nem måde at få masser af grøntsager i kroppen. Prøv denne opskrift på en lækker og cremet broccoliflødesuppe med sprød bacon og ost på toppen. Den er en fryd for både øje og gane med de smukker farver og den afrundede smag. Baconstykkerne på toppen tilfører både knas og saltet lækkerhed. Lav gerne en stor portion og gem noget af den mættende suppe til travle dage.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 11. maj 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Suppe

1 løg
1 fed hvidløg
2 skiver bacon
200 g broccoli, rå
100 g kartofler
1 tsk. olie
4 dl vand
1 bouillon, terning
½ dl piskefløde, 38 %
salt og peber
1 spsk. citronsaft

Topping

20 g ost, 31+/ 18 % eller derover
30 g fraiche, maks. 9 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet på håndfuld 3 og skruet op for fedtstofferne. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Snit løg og hvidløg fint. Skær bacon i små stykker.
2
Del broccoli i små buketter og skær stokken i tern. Skræl kartoffel og skær i tern.
3
Steg bacon sprødt og læg det på fedtstugende papair.
4
Svits derefter løg og hvidløg i olie i et par minutter. Kom broccoli og kartofler ved. Svit i et par minutter mere.
5
Hæld vand ved og rør bouillonterning i. Lad retten simre i 12 minutter.
6
Blend suppen og kom fløde i. Smag til med salt, peber og citronsaft.
7
Servér suppen med fraiche, ost og bacon på toppen. Pynt eventuelt med friske krydderurter.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan komme alle slags grøntsager i. På den måde kan du få brugt de overskydende grøntsager, du har på lager og undgå madspild.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Broccoli, rå; løg
Håndfuld 3:Bacon
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Olie; ost, 31+/ 18 % eller derover; piskefløde, 38 %
Smagsgivere:Bouillon, terning; citronsaft; hvidløg; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:620620
Fedt:41 g41 g
Kulhydrat:39 g39 g
Kostfibre:9 g9 g
Protein:22 g22 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt