Broccoliris og æble med kyllingeboller i karry-kokossauce

Hvem elsker ikke boller i karry? Den populære karryret er altid en vinder, når aftensmaden skal på bordet. Vi elsker at give de klassiske retter et twist. Derfor har vi i denne opskrift udskiftet svinekødet med kyllingekød og erstattet de traditionelle ris med broccoli og æble i et fint miks. Det smager perfekt sammen med karry, kokosmælk og kødboller og får dig til at glemme alt om de ris, du plejer at spise til boller i karry. Det er sund mad med mere grønt og mindre stivelse.

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Antal:
Udgivet d. 25. januar 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kyllingeboller

1 løg
2 fed hvidløg
400 g hakket kyllingekød 3-6 %
1 æg
1 dl havregryn
salt
2 bouillon, terninger
1 l vand

Karry-kokossauce

30 g smør
2 spsk. karrypulver
2 spsk. hvedemel
4 dl kokosmælk light
salt og peber

Broccoliris

1 broccoli, rå
salt og peber
2 æbler
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Hak løg fint og pres hvidløg.
2
Rør det hakkede kyllingekød med løg, hvidløg, æg, havregryn og salt til en ensartet sammenhængende fars. Rør det i cirka 2-3 minutter. Lav 12 - 14 kyllingeboller. Gør en spiseske våd og form kylligebollerne i håndfladen med skeen.
3
Opløs bouillon i kogende vand i en gryde. Kom kyllingebollerne i og lad dem koge i cirka 8-10 minutter. Kog af flere omgange, hvis du skal lave mange kyllingeboller. Gem kogevandet.
4
Smelt smør i en tykbundet gryde og kom karry ved. Lad det kort varme igennem og drys mel på. Gennembag smør og melblandingen kort og tilsæt så 1 deciliter af kogevandet fra kyllingebollerne. Pisk kraftigt til en ensartet tyk masse. Tilsæt kokosmælk ad flere omgange, til du får en tyk sauce. Kog saucen igennem og smag til med salt og peber. Vend kyllingebollerne i.
5
Hak broccoli helt fint eller kør det gennem en foodprocessor. Skær æble i små tern. Vend broccoliris og æble sammen og krydr med salt og peber.
6
Servér kyllingebollerne i sauce med broccoliris til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Broccoli, rå; løg
Håndfuld 3:Hakket kyllingekød 3-6 %; æg
Håndfuld 4:Havregryn; hvedemel; æble
Fedt:Smør
Smagsgivere:Bouillon, terning; hvidløg; karrypulver; salt; salt og peber
Mælkeprodukter:Kokosmælk light
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt