Bruschetta med ovnbagte tomater og mozzarella

Hele familien vil elske denne lækre bruschetta-ret med mozzarella. Du kan bruge den både til nem hverdagsmad og lækker gæstemad i weekenden. Prøv også at lave retten med små brød, så dine gæster selv kan sidde og bygge deres egen bruschetta – lidt som en tapas-ret. Fyld bordet med bagte tomater, ristede brød, ost, pålæg, pesto og andre lækkerier. Snakken går så let, når du har den perfekte beskæftigelse at samle dine gæster om.

Tid i alt: 135 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 24. november 2021 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Tomatblanding

350 g tomater
1 fed hvidløg
10 g olie
½ spsk. flagesalt
½ spsk. tørret rosmarin
½ spsk. frisk timian

Brød

1 skive franskbrød
5 g olie
100 g frisk mozzarella, maks. 30+/17 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 150 grader varmluft.
2
Kom tomater i et ovnfast fad eller på en dyb bageplade med bagepapir i bunden. Drys hakket hvidløg over. Fordel olien jævnt og krydr med salt. Drys rosmarin og timian på.
3
Ovnbag tomaterne i cirka 2 timer. Du bestemmer selv hvor bagte dine tomater skal være.
4
Læg brød på et stykke bagepapir på en bageplade og pensl med olie på begge sider. Fordel mozzarella jævnt på brødet.
5
Bag brød ved 200 grader varmluft til osten er smeltet og har taget farve og brødet er sprødt i kanten.
6
Anret tomatblandingen ovenpå brød og ost. Pynt med friske krydderurter, f.eks. timian, rosmarin eller basilikum.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan bage brødet med olivenolie og smøre hummus på, i stedet for at bruge mozzarella. Anret med tomater ovenpå, så har du en vegansk ret.
Tip #2
Lav en stor portion tomater, så du har til flere dage. De kan holde sig på køl i 3-4 dage. Eller du kan komme dem i et glas med olie, så du har syltede tørrede tomater.
Tip #3
Opskriften er let at gange op til 2, 4 eller flere personer. Du kan bruge mini-mozzarella i stedet for mozzarellakugler á 125 gram.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Tomat
Håndfuld 3:Frisk mozzarella, maks. 30+/17 %
Håndfuld 4:Franskbrød
Fedt:Olie
Smagsgivere:Flagesalt; frisk timian; hvidløg; tørret rosmarin

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:560560
Fedt:35 g35 g
Kulhydrat:33 g33 g
Kostfibre:9 g9 g
Protein:24 g24 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt