Chiligryde med kylling, majs og sorte bønner

Nyd en mættende gryderet med smæk på både farver og smag. Chiligryden er lavet med plukket kylling, løg, chili, peberfrugt, tomater og sorte bønner, og du kan spise den, som den er, eller nyde den sammen med ris eller brød. Husk at toppe retten med en god klat fraiche inden servering – så får du en fuldendt og afrundet smagsoplevelse med mange nuancer. Velbekomme!

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 1. juni 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kylling

1 bouillon, terning
4 dl vand
2 kyllingebryst

1 løg
½ chili
10 g olie
400 g hakkede tomater
1 peberfrugt
10 g mørk chokolade, 70 % eller derover
1 bouillon, terning
salt og peber
140 g majs
240 g sorte bønner, tilberedte

Tilbehør

2 spsk. fraiche, maks. 9 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Opløsning bouillonterning i vand og kog kyllingebryst i 10-12 minutter i en gryde med låg.
2
Skær løg, chili og peberfrugt i tern. Svits dem i olie på en pande.
3
Tilsæt tomater, drænede sorte bønner og bouillonterning. Lad retten simre i 10 minutter.
4
Pluk kyllingebryst i strimler med to gafler, og tilsæt det sammen med majs og chokolade.
5
Giv retten et opkog, og smag til med salt og peber.
6
Servér retten med fraiche til.

Tips og gode råd

Tip #1
Pynt med friske krydderurter eller spirer.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Hakkede tomater; løg; peberfrugt
Håndfuld 3:Kyllingebryst; sorte bønner, tilberedt
Håndfuld 4:Majs
Fedt:Mørk chokolade, 70 % eller derover; olie
Smagsgivere:Bouillon, terning; chili; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5851170
Fedt:19 g38 g
Kulhydrat:52 g104 g
Kostfibre:19 g38 g
Protein:45 g90 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt