Citronlaksefad med porrer og kartofler

Får du nok fisk? Ellers vil vi gerne hjælpe dig godt på vej med denne lækre opskrift på citronlaksefad med porrer og kartofler. Den er let, frisk og nem at tilberede og dufter af sol, bølgeskvulp, sand mellem tæerne og iskold hvidvin på sommerhusets terrasse. Laks smager selvfølgelig godt hele året rundt – så tag sommerstemningen med ind i efteråret og vinteren og nyd også laksefadet i de mørke måneder. Det er måske her, du har allermest brug for laksens D-vitaminer.

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 22. december 2021 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

1 rødløg
1 porre
1 tsk. smør
½ dl mælk, maks. 3,5%
20 g parmesan, revet, 31+/18 % eller derover
1 citron
130 g fersk laks
salt og peber
130 g kartofler
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skær rødløg og porre i tynde skiver. Svits dem i smør i 2-3 minutter.
3
Tilsæt mælk og parmesan, og rør rundt til blandingen er cremet.
4
Riv skal af citron og pres saften i en kop.
5
Kom den cremede porreblanding i et smurt ovnfast fad, og læg laks ovenpå. Krydr fisken med salt, peber, citronsaft og citronskal.
6
Bag laksefadet i cirka 20 minutter. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
7
Servér laksefadet med kartofler.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Porre; rødløg
Håndfuld 3:Fersk laks
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Parmesan, revet, 31+/18 % eller derover; smør
Smagsgivere:Citron; salt og peber
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt