Cottage-zucchini-pasta

Denne nemme og hurtige hverdagsret går også glimerende til en lørdag aften med et glas rødvin og sterinlys på bordet. Kært barn har mange navne og et af hovedelementerne er squash, som også kaldes courgette eller zucchini. Derudover er der pasta, tomat og hytteost i retten. Samlet set et meget nærende, proteinrigt og velsmagende måltid – og man kan ikke smage hverken squash eller hytteost. Retten har derimod en lækker rund og mild smag.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 10. september 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Pastaret

1 løg
2 fed hvidløg
2 tomater
1 squash, rå
80 g spaghetti, rå
2 skiver bacon
20 g parmesan, 31+/ 18 % eller derover
½ dl fløde, 36 %
salt og peber
1 dl frisk basilikum
200 g hytteost

Topping

20 g parmesan, 31+/ 18 % eller derover
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Hak løg og hvidløg fint. Skær tomat i tern.
2
Riv squash groft på et rivejern og knug det fri for vand.
3
Kog pasta al dente i letsaltet vand. Dræn pastaerne fri for vand. Gem lidt af kogevandet.
4
Skær bacon i mindre stykker.
5
Riv parmesanosten.
6
Steg bacon, løg og hvidløg på en slip-let-pande til det tager farve. Vend så squash i og lad det stege i to til tre minutter. Kom fløden ved og lad det koge op. Krydr godt med salt og peber. Tilsæt derefter tomater og pasta. Justér konsistensen med lidt af kogevandet og lad retten varme igennem. Sluk for varmekilden og vend parmesan, basilikum og hytteost i retten. Smag til med salt og peber.
7
Servér med parmesanost på toppen. Pynt eventuelt med lidt basilikumblade.

Tips og gode råd

Tip #1
Tilsæt mere hytteost og flere grøntsager for endnu mere mæthed.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; squash, rå; tomat
Håndfuld 3:Bacon; hytteost
Håndfuld 4:Spaghetti, rå
Fedt:Fløde, 36 % ; parmesan, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Frisk basilikum; hvidløg; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5101020
Fedt:23 g46 g
Kulhydrat:42 g84 g
Kostfibre:5 g10 g
Protein:29 g58 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt