Fyldt mørbrad med flødestuvet peberfrugt og rødløg bagt på butternut-squash og blomkål

Findes der noget bedre, end når gæstemaden passer sig selv i ovnen? Så har du tid til at sætte håret og pudse bestikket uden stress og jag i køkkenet. Her får du en smuk alt-i-et-fad-ret, der både er en fryd for øjet og ganen og med garanti vil imponere familie og venner. Butternut-squash er et græskar, der byder ind med en sød nøddeagtig smag til mørbraden, der bliver mør og lækker af at blive tilberedt sammen med grøntsager og fløde.

Tid i alt: 80 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 11. februar 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

1 butternut-squash
1 blomkål, rå
530 g svinemørbrad
20 g pinjekerner

Stuvet peberfrugt og rødløg

3 peberfrugter, røde
2 rødløg
20 g smør
salt og peber
1 dl fløde, 38 %

Flødeblanding til grøntsager

1 dl fløde, 38 %
1 tsk. salt
1 knsp. peber
2 spsk. Herbes de Provence
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet på håndfuld 4 og skruet op for grøntsager og fedtstoffer. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Behold skallen på butternut-squash. Fjern kernerne fra den tykke ende og skær squashen i mundrette tern. Del blomkål i buketter.
3
Skær peberfrugt i tynde strimler og rødløg i halve ringe. Svits peberfrugt og rødløg i smør i cirka 10-12 minutter, til de er blevet bløde. Krydr med salt og peber og hæld fløde ved. Lad det koge ind ved lav varme i 5-10 minutter.
4
Soigner mørbraden for sener og fedt. Skær et langt snit på langs på cirka en centimeter i dybden. Skær så mørbraden op i små snit på langs fra den ene side. Gør det langsomt snit for snit, for hele tiden at åbne mørbraden mere og mere - til sidst bliver mørbraden et stort stykke fladt kød. Alternativt kan du skære et dybt snit for at åbne mørbraden og så fylde den med fyld.
5
Kom bagepapir i et ovnfast fad. Læg butternut-squashtern og blomkålsbuketter i og lav en fordybning langs midten. Læg mørbradstykket ned i midten og fyld det med peberfrugtblandingen. Drys pinjekerner på toppen.
6
Pisk fløde med salt, peber og Herbes de Provence. Hæld det så over grøntsagerne. Kom et stykke sølvpapir hen over retten, så det lukker som et låg.
7
Tilbered retten i ovnen i cirka 50-60 minutter. Fjern sølvpapiret efter cirka 35-40 minutter. Stik i butternut-squashternene for at bedømme om de er gennembagte. Retten er klar, når de er gennembagte.
8
Servér kød og bagte grøntsager med et drys af friske krydderurter.

Tips og gode råd

Tip #1
Det letter rengøringen at komme bagepapir i bunden af det ovnfaste fad.
Tip #2
Spis en grøn salat til.
Tip #3
Du kan erstatte Herbes de Provence med en blanding af rosmarin, oregano og timian eller de krydderier, du bedst kan lide.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; butternut-squash; peberfrugt, rød; rødløg
Håndfuld 3:Svinemørbrad
Fedt:Fløde, 38 %; pinjekerne; smør
Smagsgivere:Herbes de Provence; peber; salt; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6152460
Fedt:41 g164 g
Kulhydrat:29 g116 g
Kostfibre:9 g36 g
Protein:29 g116 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt