Tab dig med 3-modellen på 50 dage

Nyt forløb fra 7. maj: ”Tab dig med 3-modellen på 50 dage. Køb nu og få 35% Early Bird-rabat.

Bliv medlem Læs mere

Fyldt ovnbagt kyllingebryst med cremede jordskokker og svampe serveret med salat til

Dette er en weekendret, som du kan gå og sysle med, hvis du skal forkæle dig selv, familien eller dine gæster. Retten er specielt god med jordskokker, der er i sæson fra september til april. Hvis du ikke kan finde de velsmagende små knolde, kan du bruge en blanding af rodfrugter i stedet for.

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 15. marts 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Fyldt kyllingebryst

4 store kyllingebryst
1 løg
4 hvidløg
2 dl krydderurter efter eget ønske
400 g jordskokker
200 g brune svampe
100 g fuldkornsbolle
1 spsk. olie
1 spsk. smør
1 dl fløde, 38 %
salt og peber

Tilbehør

400 g blandet salat
8 spsk. fraiche, maks. 9 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skær forsigtigt kyllingebryst igennem - uden at skære helt igennem - og åben som en sommerfugl. Bank kødet fladt med en kagerulle eller en kødhammer. Læg eventuelt et stykke husholdningsfilm over kødet, mens du banker.
3
Hak løg, hvidløg og krydderurter fint. Fjern sorte pletter og snavs fra jordskokker og svampe og skær dem i små tern. Skær brødet i fine små stykker, så du får brødkrummer. Brug eventuelt en minihakker.
4
Svits løg og hvidløg i olie og smør i 1-2 minutter. Kom jordskokker og svampe ved. Lad det svitse i 5-6 minutter - vend rundt i ny og næ. Hæld fløden ved og smag til med salt og peber. Vend så brødkrummerne i sammen med krydderurter. Massen skal blive lidt klistret. Du kan komme lidt kyllingebouillon i, hvis du synes massen er for tør.
5
Læg kyllingebrysterne side om side på bagepapir og kom fyld på den ene halvdel. Fold så den anden halvdel ind over fyldet og sæt en kødnål eller en træpind i. Kom dem i ovnen i cirka 16-18 minutter til kyllingekødet er gennemstegt.
6
Servér det fyldte kyllingebryst med salat og fraiche til.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan bruge en blanding af tørrede krydderier.
Tip #2
Kom lidt frugt eller bær i salaten - så du også får den søde smag ind i måltidet.
Tip #3
Drys lidt ost på toppen af kyllingebrysterne, før du kommer dem i ovnen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blandet salat; brune svampe; jordskok; løg
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Fuldkornsbolle
Fedt:Fløde, 38 %; olie; smør
Smagsgivere:Hvidløg; krydderurter efter eget ønske; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6002400
Fedt:25 g100 g
Kulhydrat:47 g188 g
Kostfibre:7 g28 g
Protein:45 g180 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt