Grillet lam og gulerødder med salat og yoghurtdressing

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 14. september 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Marinade og lam

1 spsk. tørret rosmarin
2 fed hvidløg
1 dl yoghurt naturel
15 g olie
1 tsk. honning
salt og peber
350 g lammeculotte

Gulerødder og salat

2 gulerødder
2 tomater
1 spsk. krydderurter efter eget ønske
1 tsk. olie
salt og peber
1 hjertesalat

Yoghurtdressing

1 fed hvidløg
2 spsk. frisk mynte
2 spsk. krydderurter efter eget ønske
1 dl yoghurt naturel
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Hak rosmarin fint og pres hvidløg. Bland med yoghurt, olie, honning, salt og peber, til en marinade.
2
Puds culotten for sener og skær riller helt ned til kødet, i fedtsiden.
3
Hæld marinaden i en lille pose og læg kødet i. Massér kødet med marinaden. Læg posen på køl i minimum 2 timer - gerne natten over.
4
Steg lammeculotten på grillen i cirka 10-15 minutter til en kernetemperatur på cirka 58-60 grader.
5
Lad den trække i 10 minutter i folie, før du skærer kødet ud.
6
Halvér gulerødder på langs og skær tomat i tern. Hak krydderurter. Pensl de halve gulerødder med lidt olie, krydr med salt, peber og krydderurter. Grillsteg dem. Skær salat i strimler.
7
Pres hvidløg og hak mynte og krydderurter. Bland med yoghurt til en dressing. Smag til med salt og peber.
8
Skær kødet i skiver.
9
Servér lammekødet med salat, tomat, grillstegte gulerødder og yoghurtdressing.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; hjertesalat; tomat
Håndfuld 3:Lammeculotte
Fedt:Olie
Smagsgivere:Frisk mynte; honning; hvidløg; krydderurter efter eget ønske; salt og peber; tørret rosmarin
Mælkeprodukter:Yoghurt naturel
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt