START I DAG!

Kom godt gennem sommeren med forløbet "Tab dig med 3-modellen på 50 dage"

Læs mere

Grillet steak med salat og rosmarinkartofler

Når den danske sommer byder på lune temperaturer og sol fra en skyfri himmel, er det skønt med aftensmad, der er let og hurtigt at bikse sammen. Denne opskrift er ideel til lune sommeraftener på terrassen eller altanen. Din oksesteak får et drys barbecuekrydderi, og efter en tur på grillen er den klar til servering sammen med en sprød salat og ovnstegte kartofler krydret med frisk rosmarin.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 13. juli 2025 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Rosmarinkartofler

1 spsk. frisk rosmarin
130 g kartofler
1 tsk. olie
salt og peber

Salat

½ lille rødløg
½ mango
¼ agurk
1 tomat
1 håndfuld salat

Dressing

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. hvidvinseddike
½ tsk. dijonsennep
1 nip sukker
salt og peber

Steak

150 g oksesteak
1 tsk. barbecuekrydderi
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2
Pluk og hak rosmarin.
3
Rens eller skræl kartofler. Skær kartofler i både, og vend dem i olie, rosmarin, salt og peber. Bag kartoflerne på en bageplade med bagepapir i ovnen i 30-40 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Vend kartoflerne undervejs.
4
Pil og hak rødløg. Skræl mango, og skær den i tern. Skær agurk og tomat i tern, og pluk salaten. Kom det hele i en skål.
5
Pisk olivenolie, eddike og sennep sammen, og smag til med sukker, salt og peber. Vend dressingen i salaten.
6
Krydr steak med barbecuekrydderi, salt og peber, og grillsteg den, til den har den ønskede kernetemperatur. Du kan bruge en grill, en grillpande, en almindelig pande eller ovnens grillfunktion.
7
Anret steak, rosmarinkartofler og salat på en tallerken, og servér.

Tips og gode råd

Tip #1
For jævn fordeling af olie, rosmarin, salt og peber, kan du komme det i en pose sammen med kartoffelbådene. Luk og ryst posen grundigt.
Tip #2
I stedet for oksesteak kan du bruge kyllingebryst eller kotelet.
Tip #3
Frisk rosmarin kan erstattes af tørret rosmarin, oregano eller timian.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; mango; rødløg; salat; tomat
Håndfuld 3:Oksesteak
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Ekstra jomfruolivenolie; olie
Smagsgivere:Barbecuekrydderi; dijonsennep; frisk rosmarin; hvidvinseddike; salt og peber; sukker

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:625625
Fedt:30 g30 g
Kulhydrat:48 g48 g
Kostfibre:9 g9 g
Protein:33 g33 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt