Grydestegt kylling med kartofler, sovs og mormorsalat

Tid i alt: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Antal:
Udgivet d. 9. marts 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kylling, kartofler og sovs

1 fersk kylling
1 bundt persille
salt og peber
20 g smør
400 g kartofler
4 spsk. hvedemel
1 dl vand
⅓ dl piskefløde, 38 %

Agurkesalat

1 agurk
1 dl eddike
2 spsk. sukker
salt og peber

Rabarberkompot

400 g rabarber
½ dl vand
4 spsk. sukker

Mormorsalat

2 dl fraiche, maks. 9 %
2 tsk. sukker
salt
2 hjertesalat
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skyl kylling og persille. Drys lidt salt og peber ind i kyllingen, og fyld den med persille.
2
Smelt smørret i en tykbundet gryde, brun kyllingen på alle sider, og krydr med salt og peber. Hæld vand ved, til kyllingen er knapt dækket (cirka 1 liter), læg låg på, og lad kyllingen koge i cirka 1 time, til den er mør. Tag den op, og hold den varm.
3
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
4
Rør mel ud i koldt vand til en meljævning. Bring cirka 4 dl af stegeskyen i kog igen, og jævn den til sovs. Tilsæt fløde, og smag til med salt og peber. Du kan eventuelt tilsætte lidt brun sovsekulør eller soja.
5
Skyl og skær agurk i helt tynde skiver, eventuelt på et råkostjern. Rør eddike sammen med sukker, lidt salt og peber, og hæld lagen over agurkeskiverne.
6
Kog rabarber med vand og sukker, til en passende konsistens.
7
Rør fraiche sammen med sukker og lidt salt til en dressing. Pluk salat i mindre stykker, og vend dem sammen med dressingen.
8
Servér kylling med kartofler og sovs, mormorsalat, agurkesalat og rabarberkompot.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; hjertesalat; rabarber
Håndfuld 3:Fersk kylling
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel
Fedt:Piskefløde, 38 %; smør
Smagsgivere:Eddike; persille; salt; salt og peber; sukker
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt