Hytteost-fladbrød med mozzarella, skinke og pesto

Du har måske set, at hytteost-brød trender på de sociale medier? Årsagen er, at brødet er nemt at lave, det er fyldt med protein og fri for stivelse – og så både smager og mætter det rigtig godt. Denne udgave er peppet op med krydderurter og mandler, så brødet får mere smag og bid. Du kan dog sagtens nøjes med at lave det med tre ingredienser, nemlig æg, hytteost og salt, hvis du foretrækker det. Vi har valgt at fylde brødet med salat, skinke, mozzarella og pesto, men du kan fylde det med lige præcist det, du bedst kan lide. En portion giver hele 49 gram protein.

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 29. maj 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Hytteost-fladbrød

1 tsk. olie
45 g mandler
1 dl krydderurter efter eget ønske
4 æg
450 g hytteost 4 %
1 tsk. salt

Fyld

3 håndfulde blandet salat
2 tomater
130 g frisk mozzarella, maks. 30+/17 %
70 g lufttørret skinke
salt og peber
3 spsk. oliebaseret pesto
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 3 portioner, som passer til en almindelig bageplade.
Bemærk: Opbevar det færdig hytteost-fladbrød i en pose i køleskabet. Det holder sig i et par dage.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft. Gør en bageplade klar ved at komme bagepapir på og pensle med olie.
2
Hak mandler groft og krydderurter fint.
3
Kom æg, hytteost og salt i en blender og blend til dejen er helt ensartet. Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir. Spred dejen ud i et jævnt lag og drys krydderurter og mandler på. Bag den i cirka 30 minutter til hytteost-fladbrødet har taget farve og virker tørt. Lad det afkøle på en rist og fjern forsigtigt bagepapiret.
4
Skær eventuelt salat i mindre stykker og tomat i skiver. Skær også mozzarella i tynde skiver.
5
Skær hytteost-fladbrødet i 3lange dele.
6
Fyld hvert fladbrød med salat, skinke, tomat og mozzarella. Krydr med salt og peber og top med pesto. Rul eller fold hytteost-fladbrødet sammen omkring fyldet.

Tips og gode råd

Tip #1
Erstat skinke med laks, rejer, hummus eller en anden slags pålæg.
Tip #2
Kom de grøntsager i fladbrødet du bedst kan lide.
Tip #3
Erstat pesto med mayonnaise, avokado, creme fraiche eller dressing.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blandet salat; tomat
Håndfuld 3:Frisk mozzarella, maks. 30+/17 %; hytteost 4 %; lufttørret skinke; æg
Fedt:Mandler; olie; oliebaseret pesto
Smagsgivere:Krydderurter efter eget ønske; salt; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6001800
Fedt:39 g117 g
Kulhydrat:11 g33 g
Kostfibre:4 g12 g
Protein:49 g147 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt