Indonesisk-inspireret salat med tofu og peanutdressing

Denne salat er inspireret af den indonesiske salat Gado Gado, der skulle betyde mix-mix, hvilket hentyder til at en masse ingredienser, smage og konsistensen er blandet sammen. Til en Gado Gado hører tofu, æg og peanutsauce, men for at gøre denne variant skånsom for maven er der udeladt hvidløg i saucen. Retten serveres også normalt med store, puffede rejechips og kan du finde dem, så tilføjer de lækkert knas på toppen af salaten og ser også dekorative ud.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 19. april 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Salat

200 g kartofler
150 g grønne bønner
1 spsk. olie
salt og peber
½ tsk. spidskommen
1 tsk. gurkemeje
1 peberfrugt, rød
10 radiser
2 æg
200 g tofu
1 spsk. sesamolie
2 håndfulde koriander

Peanutbutterdressing

4 spsk. peanutbutter
1 dl kokosmælk, maks. 18 %
2 tsk. sojasauce
1 tsk. chilisauce
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Skræl kartofler og skær i skiver. Nip enderne af de grønne bønner. Kom begge dele på en bageplade og vend dem med olie og krydderier. Bag dem cirka 30 minutter i ovnen.
3
Skyl peberfrugt og radiser og skær peberfrugt i fine strimler og radiser i skiver.
4
Kog æg i cirka 7 minutter. Læg æg i koldt vand i et par minutter. Pil og skær i både.
5
Skær tofu i tern. Varm sesamolie i en pande og steg tofu i 5-10 minutter til det er brunet på alle sider. Krydr med salt og peber.
6
Skyl og pluk koriander. Hak det groft.
7
Kom peanutbutter, kokosmælk, sojasauce og chili i en lille gryde og kog det op under omrøring. Tilsæt mere vand, hvis konsistensen er for tyk. Smag til
8
Anret din salat med de bagte kartoffelskiver og bønner i bunden. Top med peberfrugt, radiser, æg og stegt tofu. Kom peanutsauce ved og drys koriander på.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne bønner; peberfrugt, rød; radise
Håndfuld 3:Tofu; æg
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Kokosmælk, maks. 18 %; olie; peanutbutter; sesamolie
Smagsgivere:Chilisauce; gurkemeje; koriander; salt og peber; sojasauce; spidskommen
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt