Kåldolmere med kartofler, brun sovs og grønne bønner
Kåldolmere med brun sovs og kartofler er indbegrebet af mormormad. Det er en herlig spise, som samtidig er nem at lave. I virkeligheden er kåldolmere intet andet end en kålindpakket frikadelle, som man simrer i enten kogevand fra kålen eller bouillon. Det danner samtidig base for den dejligste brune sovs, som du kan tilsætte en lille smule fløde eller ribsgelé, hvis du har lyst. Disse kåldolmere er pakket ind i savoykål, men du kan også bruge spids- eller hvidkål.
Det skal du bruge
Kåldolmer
Brun sovs
Andet
Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.
Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.
Sådan gør du
Tips og gode råd
Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?
Håndfuld 1+2: | Grønne bønner, dybfrost; grønne ærter, dybfrost; løg; savoykål |
Håndfuld 3: | Hakket gris og kalv, 4-7 %; æg |
Håndfuld 4: | Hvedemel; kartofler, nye danske; majsstivelse; rasp |
Fedt: | Smør |
Smagsgivere: | Hønsekødsbouillon; madkulør; peber; salt; salt og peber |
Mælkeprodukter: | Mælk, maks. 3,5% |
Næringsindhold
1 Portion | Total | |
Kcal: | 560 | 1120 |
Fedt: | 20 g | 40 g |
Kulhydrat: | 43 g | 86 g |
Kostfibre: | 11 g | 22 g |
Protein: | 45 g | 90 g |