Kødsauce med kartoffellåg og ost

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 8. oktober 2025 af SenseMyDiet
Nyhed!
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kødsauce

1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 peberfrugt
10 g smør
150 g hakket oksekød, 3-7 %
1 ds. hakkede tomater
1 bouillon, terning
1 dl vand

Andet

200 g kartofler
salt og peber
200 g ricotta, maks. 30+/17 %
40 g revet ost, 31+/18 % eller derover
2 spsk. krydderurter efter eget ønske
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Hak løg og hvidløg fint og skær gulerødder og peberfrugt i tern.
3
Skær kartofler i tynde skiver, og kog dem i 8 minutter i letsaltet vand, og lad dem afkøle lidt.
4
Svits løg, hvidløg, gulerødder og peberfrugt i smør til det tager farve.
5
Kom kødet i, og steg det til farven på kødet ændrer sig.
6
Tilsæt de hakkede tomater og bouillon opløst i kogende vand. Lad det koge i 5 minutter.
7
Kom kødsaucen i et ildfast fad (du kan eventuelt pensle fadet med en smule olie, før du kommer kødsaucen i).
8
Læg de kogte kartofler på, og krydr med salt og peber. Kom derefter et lag ricotta på og drys med revet ost.
9
Bag retten i ovnen i cirka 25 minutter, til osten er gylden.
10
Drys med friske krydderurter og servér.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; hakkede tomater; løg; peberfrugt
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %; ricotta, maks. 30+/17 %
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Revet ost, 31+/18 % eller derover; smør
Smagsgivere:Bouillon, terning; hvidløg; krydderurter efter eget ønske; salt og peber
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt