Krydrede minihakkebøffer med kartofler, grillet aubergine og salatost

Hakkebøffer er dansk mad, når det er bedst. Her finder du den klassiske livret i en ny sommer-forklædning. Vi byder nemlig på lækre minihakkebøffer med et krydret twist. Når farsen er rørt, og minibøfferne er formet, kan du vælge at trække dem på spyd, inden de kommer en tur på grillen. Servér sprøde kartoffelbåde og grillede aubergineskiver til og giv hele retten et drys salatost inden servering. Det hele kan laves på grillen.

Tid i alt: 65 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 15. juni 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kartofler og aubergine

250 g kartofler
15 g olie
salt og peber
1 aubergine, rå

Minihakkebøffer

300 g hakket oksekød, 3-7 %
salt og peber
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret rosmarin
1 fed hvidløg
1 tsk. olie

Andet

50 g salatost, maks. 30+/17 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skær kartoflerne i både, vend dem i 1 teskefuld olie, krydr med salt og peber og bag dem på en bageplade med bagepapir i 30-40 minutter til de er sprøde. De kan også tilberede kartoffelbådene i en bakke på en grill.
3
Skær aubergine i 1 centimeter tykke skiver. Pensl med resten af olien, krydr med salt og peber og grill dem til er de er gyldne på begge sider.
4
Rør en fars af oksekød, salt, peber, oregano, rosmarin og presset hvidløg. Form små hakkebøffer, pensl med olie og grill dem på begge sider, til de er tilpas møre. Sæt eventuelt minihakkebøfferne på en fugtig træpind før du lægger dem på grillen.
5
Skær eller mos salatost i små stykker.
6
Servér minihakkebøffer sammen med kartofler, grillet aubergine og salatost.

Tips og gode råd

Tip #1
Hvis du ikke har en grill, kan du tilberede aubergine og minihakkebøffer i ovnen eller på en pande.
Tip #2
Pynt med friske krydderurter.
Tip #3
Servér en grøn salat med lidt frugt eller bær i til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Aubergine, rå
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %; salatost, maks. 30+/17 %
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Olie
Smagsgivere:Hvidløg; salt og peber; tørret oregano; tørret rosmarin

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:485970
Fedt:22 g44 g
Kulhydrat:26 g52 g
Kostfibre:5 g10 g
Protein:41 g82 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt