Kyllingebøffer med rosenkål i sennepsvinaigrette

Er du rosenkål-skeptiker? Så giv denne ret en chance. Tilberedningen af de små kålhoveder gør dem nemlig ekstra sprøde og lækre – og det kan få selv den mest inkarnerede modstander til at overgive sig. Nyd de stegte rosenkål i sennepsvinaigrette sammen med lækre, saftige kyllingebøffer. Opskriften er udviklet af Anne Hjernøe i forbindelse med forløbet ‘Let din overgangsalder’.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 23. august 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kyllingebøffer

3 spsk. purløg
200 g hakket kyllingekød 3-6 %
salt og peber
1 spsk. olie

Pynt

2 spsk. purløg

Sennepsvinaigrette

2 tsk. dijonsennep
3 tsk. æbleeddike
2 tsk. flydende honning
1 drys salt

Stegte grøntsager

200 g rosenkål, rå
1 lille løg
1 spsk. olie
salt og peber
½ dl vand

Andet

3 salatblade
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Hak purløg til kyllingebøffer og pynt.
2
Rør kyllingekødet med salt, peber og purløg til det hænger godt sammen. Form 3 små hakkebøffer.
3
Lav sennepsvinaigretten: Rør dijonsennep, æbleeddike, flydende honning og salt sammen til en dressing.
4
Varm en pande op og kom olie på. Steg hakkebøfferne for middel varme til de er gyldne og sprøde. De skal have cirka 3 minutter på hver side.
5
Rens og vask rosenkålene og skær dem i kvarte. Pil og hak løg i grove tern. Varm en pande op og kom olie på. Steg rosenkål og løg til de får lidt farve. Krydr med salt og peber. Kom vand på panden og damp til vandet er væk. Kom de stegte rosenkål og løg i en skål. Vend med sennepsvinaigretten.
6
Servér rosenkål og løg på en bund af salatblade. Drys med purløg og spis kyllingebøfferne til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; rosenkål, rå; salatblad
Håndfuld 3:Hakket kyllingekød 3-6 %
Fedt:Olie
Smagsgivere:Dijonsennep; flydende honning; purløg; salt; salt og peber; æbleeddike
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt