Kyllingeburger med tomat, salat og karrydressing

Den klassiske burger med bøf på oksefars får kamp til stregen af denne kyllingeburger med saftige stykker marineret kylling, en hjemmelavet karrydressing samt rødløg, tomat og salat. Er lysten til det, kan du komme et par skiver syltet agurk eller et par syltede jalapenos i kyllingeburgeren. Skift eventuelt tomaten ud med semi-soltørrede tomater, hvis du har nogle på lager – så får du ekstra smæk på smagen.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 4. oktober 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Karrydressing

2 dl skyr naturel
2 tsk. karrypulver
1 tsk. dijonsennep
1 nip sukker
¼ citron
salt og peber

Kyllingeburger

2 kyllingebryst
1 tsk. paprika
½ tsk. chilipulver
¼ tsk. spidskommen
¼ tsk. tørret oregano
salt og peber
20 g olie
1 lille rødløg
2 tomater
2 fuldkornsboller
1 håndfuld blandet salat
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage.

Sådan gør du

1
Smag skyr til med karrypulver, sennep, sukker, citronsaft, salt og peber.
2
Del kyllingebryst på langs, så du får to flade stykker kylling per kyllingebryst.
3
Bland paprika, chilipulver, spidskommen, oregano, salt og peber med halvdelen af olien. Fordel blandingen på kyllingestykkerne, og steg dem i resten af olien, til kødet er gennemstegt.
4
Pil rødløg, og skær det i fine ringe. Skær tomat i skiver.
5
Lun bolle, og del den. Smør over- og underbolle med karrydressing. Fordel salat, tomat, kylling og rødløg på underbollen, og luk burgeren med overbollen.
6
Kom eventuelt en træpind i burgeren, og servér.

Tips og gode råd

Tip #1
Der kan være stor forskel i styrken på karrypulver. Smag derfor til, og tilpas mængden efter smag og behag.
Tip #2
Brug overskydende dressing som dip til grøntsagsstænger.
Tip #3
Kom eventuelt syltet agurk eller syltede jalapenos i burgeren.
Tip #4
Skyr kan skiftes ud med fraiche.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blandet salat; rødløg; tomat
Håndfuld 3:Kyllingebryst; skyr naturel
Håndfuld 4:Fuldkornsbolle
Fedt:Olie
Smagsgivere:Chilipulver; citron; dijonsennep; karrypulver; paprika; salt og peber; spidskommen; sukker; tørret oregano

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5351070
Fedt:19 g38 g
Kulhydrat:38 g76 g
Kostfibre:9 g18 g
Protein:49 g98 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt