Kyllingegryde med peberfrugt og champignon med rodfrugtmos

Sæt både nem og nærende comfort food på menuen med denne lækre kyllingegryde med peberfrugt og champignon. Kyllingegryden følges af en skøn rodfrugtmos på knoldselleri og pastinak, men brug endelig løs af de rodfrugter, du har liggende i køleskabets grøntsagsskuffe. Skulle du have en lille sjat fløde på lager, kan du tilføje den til kyllingegryden i stedet for mælk for en ekstra cremet udgave af retten.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 6. oktober 2025 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Rodfrugtmos

½ knoldselleri
2 pastinakker
20 g smør
½ dl mælk, maks. 3,5%
salt og peber

Kyllingegryde

1 lille løg
2 fed hvidløg
1 peberfrugt
140 g champignon, rå
2 kyllingebryst
1 spsk. olie
2 spsk. tomatpuré
1 drys tørret timian
1 tsk. paprika
1 dl mælk, maks. 3,5%
1 dl hønsekødsbouillon
1 tsk. majsstivelse
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet på håndfuld 4 og skruet op for grøntsagerne. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Skær skrællen af knodselleri, og skræl pastinakker. Skær begge dele i grove tern.
2
Kog ternene i vand i cirka 10 minutter. Hæld vandet fra.
3
Mos rodfrugtternene med smør og mælk, og smag til med salt og peber.
4
Pil og hak løg og hvidløg. Skær peberfrugt i strimler, og skær champignon i skiver. Skær kylling i mundrette stykker.
5
Brun kylling i olie på en pande, og sæt til side. Steg nu løg og hvidløg på samme pande, til løgene er klare. Tilsæt peberfrugt og champignon, og steg videre i et par minutter. Tilsæt tomatpuré, timian og paprika, og vend det rundt i et minuts tid. Kom kylling tilbage på panden, tilsæt mælk og bouillon. Bring pandens indhold i kog, læg låg på, og lad retten simre i 4-5 minutter, til kyllingen er gennemstegt. Jævn med majsstivelse rørt ud i vand, og smag til med salt og peber.
6
Anret rodfrugtmos på en tallerken, top med kyllingegryden, og servér.

Tips og gode råd

Tip #1
Pynt eventuelt retten med friske krydderurter.
Tip #2
Du kan erstatte knoldselleri og pastinak med andre rodfrugter.
Tip #3
For en ekstra cremet udgave af kyllingegryden, kan du ersatte mælken helt eller delvist med fløde.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Champignon, rå; knoldselleri; løg; pastinak; peberfrugt
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Majsstivelse
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Hvidløg; hønsekødsbouillon; paprika; salt og peber; tomatpuré; tørret timian
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5751150
Fedt:22 g44 g
Kulhydrat:47 g94 g
Kostfibre:16 g32 g
Protein:41 g82 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt