Kyllingekarbonade med stuvede grøntsager

Med denne opskrift griber vi tilbage til mormors køkken. Du får en lækker og smagfuld karbonade lavet af hakket kyllingekød og rørt med hvidløg, persille, mel, salt og peber. Som traditionen byder, bliver karbonaden vendt i rasp inden stegning, så den får den velkendte sprøde stegeskorpe. Kyllingekarbonaden følges af flødestuvet porre og blomkål., der fuldender smagsoplevelsen og sender dig direkte ned ad Memory Lane tilbage til mormors spisebord.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 2. januar 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Krydrede karbonader

1 dl persille
1 fed hvidløg
300 g hakket kyllingekød 3-6 %
1 spsk. hvedemel
salt og peber
1 dl rasp
10 g smør
10 g olie

Stuvede porrer

1 porre
½ blomkål, rå
10 g smør
1 dl vand
½ dl fløde, 38 %
1 tsk. hvedemel
salt og peber
½ citron
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Hak persille fint og pres hvidløg. Bland det hakkede kyllingekød i et par minutter med mel, salt, peber, persille og hvidløg. Lav 2 flade bøffer. Tryk dem ned i rasp. Steg dem i smør og olie i cirka 6-7 minutter på hver side til de er gyldne og faste.
2
Skyl porre fri for jord og skær dem i tykke skiver. Del blomkål i buketter og skær stokken i tern. Svits porre og blomkål kort i smør på en pande. Ryst koldt vand og fløde op med mel. Tilsæt jævningen og lad flødesaucen koge i et par minutter. Krydr med salt og peber og smag til med citronsaft.
3
Servér karbonaden med stuvede porrer til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; porre
Håndfuld 3:Hakket kyllingekød 3-6 %
Håndfuld 4:Hvedemel; rasp
Fedt:Fløde, 38 %; olie; smør
Smagsgivere:Citron; hvidløg; persille; salt og peber
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt