START I DAG!

Kom godt gennem sommeren med forløbet "Tab dig med 3-modellen på 50 dage"

Læs mere

Marineret kylling i kokossauce med ris til

Forkæl dig selv og familien med en enkel og velsmagende asiatisk kyllingeret med ris. Kyllingekødet lægges i kokosmarinaden allerede dagen før. På den måde får du ikke alene en fantastisk smag, du får også aftensmad, der er ekstra nem af tilberede, fordi en del af arbejdet er gjort på forhånd. Det lækre kyllingekød følges af squash, løg og fine æbletern, der fuldender smagsoplevelsen.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 28. maj 2025 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kylling og marinade

2 fed hvidløg
1 chili
½ dl kokosmælk, maks. 18 %
salt og peber
2 kyllingebryst

Andet

80 g ris, rå
1 squash, rå
1 æble
1 løg
1 spsk. olie
1 ½ dl kokosmælk, maks. 18 %
1 tsk. maizena

Topping

2 forårsløg
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Kyllingen skal marinere natten over på køl.

Sådan gør du

1
Dagen før: Pres hvidløg og skær chili i tynde skiver. Kom det i en beholder sammen med kokosmælk, salt og peber.
2
Skær kyllingen i mundrette stykker og vend dem godt i marinaden. Læg låg på beholderen og sæt den på køl til dagen efter.
3
Dagen efter: Kog ris efter anvisningen på pakken.
4
Skær squash og æble i tern og hak løg fint. Skær forårsløg i tynde skiver.
5
Opvarm en pande og kom olie på. Svits squash og løg til det tager lidt farve. Kom så kyllingestykkerne og marinaden ved og brun kødet. Hæld resten af kokosmælken ved, kom æbletern i og lad retten simre i cirka 10 minutter. Smag til med salt og peber. Rør maizena op med lidt koldt vand og rør det i retten. Lad den koge et par minutter.
6
Anret ris med kyllingestykker og kokossauce. Top med forårsløg.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom ingefær i retten.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; løg; squash, rå; æble
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Maizena; ris, rå
Fedt:Kokosmælk, maks. 18 %; olie
Smagsgivere:Chili; hvidløg; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6251250
Fedt:29 g58 g
Kulhydrat:53 g106 g
Kostfibre:5 g10 g
Protein:37 g74 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt