Minifarsbrød af svinekød og kikærter samt salat med myntedressing

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 1. marts 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Minifarsbrød

240 g kikærter, tilberedte
½ citron
salt og peber
200 g hakket gris og kalv, 4-7 %
1 spsk. olie

Salat

100 g spinatblade, rå
2 tomater
2 gulerødder
½ rødløg
40 g feta, 31+/ 18 % eller derover

Myntedressing

1 håndfuld frisk mynte
1 dl yoghurt, maks. 3,5 %
½ citron
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2
Dræn kikærter for væske. Mos halvdelen af kikærterne sammen med skal og saft fra citron i en skål. Brug også skallen fra den citron, der bruges til myntedressingen.
3
Ælt så de moste kikærter, salt og peber med det hakkede kød og form til et farsbrød. Pensl et ovnfast fad med halvdelen af olien og læg farsbrød i fadet. Fadet skal være en del større end farsbrød, da der skal være plads til kikærter og senere salat i fadet.
4
Vend den anden halvdel af kikærterne med resten af olien. Drys kikærterne rundt om farsbrødet og bag det hele i ovnen i cirka 30 minutter til farsbrød er gennemstegt og kikærterne er sprøde.
5
Skyl spinat, tomat og gulerødder. Pil løg og skræl gulerødder. Afdryp spinat, skær tomat i både og skær gulerod i lange strimler med en grøntsagsskræller eller riv dem groft. Hak løg i fine tern.
6
Lav myntedressingen. Skyl mynte og hak den fint. Vend mynten med yoghurt, citronsaft og smag til med salt og peber.
7
Fordel spinat, tomat, gulerod, løg og smuldret feta rundt om farsbrødet. Vend salaten lidt rundt sammen med de bagte kikærter i fadet.
8
Servér retten med myntedressing til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; rødløg; spinatblade, rå; tomat
Håndfuld 3:Hakket gris og kalv, 4-7 %; kikært, tilberedt
Fedt:Feta, 31+/ 18 % eller derover; olie
Smagsgivere:Citron; frisk mynte; salt og peber
Mælkeprodukter:Yoghurt, maks. 3,5 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt