Minikrebinetter med grønærter og kartofler

Hun kunne noget, hende mormor, når hun stod i køkkenet og tryllede enkle retter frem ud fra den velkendte opskriftsmodel med kød, sovs, kartofler og grønt. Her tager vi dig en tur med tilbage til mormors køkken med en lækker opskrift på appetitlige minikrebinetter med grønærter og kartofler. Det er sund mad med et skønt strejf af retro. Krebinetter og karbonader er i øvrigt stort set det samme – nemlig en fars, der er formet til bøffer, vendt i æg og rasp og stegt på panden.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 23. februar 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Krebinetter

1 æggehvide
150 g hakket gris og kalv, 4-7 %
1 spsk. rasp
salt
1 tsk. smør
1 tsk. olie

Kartofler

100 g kartofler
vand
salt

Grønærter

2 gulerødder
130 g grønne ærter
1 ½ dl vand
salt
10 g smør
1 tsk. mel
2 spsk. persille

Pynt

1 spsk. persille
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Ælt halvdelen af æggehviden godt sammen med kødet og form det til små krebinetter.
2
Vend dem i resten af æggehviden og tryk dem godt ned i rasp på alle sider, krydr med salt.
3
Steg krebinetterne i smør og olie. De skal være gennemstegt, og sprøde på begge sider.
4
Kog kartoflerne i letsaltet vand.
5
Skræl og skær gulerod i mindre stykker. Kog ærter og gulerod i letsaltet vand. Rør smør sammen med mel til en smørbolle, og kom den i gryden, så den lige så stille smelter, imens ærter og gulerødder koger.
6
Rør rundt til sidst, og tilsæt hakket persille. Smag til med salt og eventuelt peber.
7
Anret krebinetter med små kartofler og grønærter. Drys en spiseskefuld hakket persille over ved servering.

Tips og gode råd

Tip #1
Hvis du laver mad til fire, kan du bruge et helt, sammenpisket æg.
Tip #2
Spis falafler i stedet for krebinetter, hvis du ønsker at spise vegetarisk.
Tip #3
Brug ærter og gulerødder fra frost.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne ærter; gulerod
Håndfuld 3:Hakket gris og kalv, 4-7 %; æggehvide
Håndfuld 4:Kartoffel; mel; rasp
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Persille; salt
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:630630
Fedt:27 g27 g
Kulhydrat:41 g41 g
Kostfibre:13 g13 g
Protein:47 g47 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt