Mørksej i rød karry med grønt og ris

Sæt ekstra fut havets lækkerier med denne her lækre og spicy rød karry fra det thailandske smagsunivers, som giver stof til drømme om ferierejser mod øst. Her er det mørksej, der får lov til at svømme rundt i lækker sauce lavet en blanding af på kokosmælk, rød karrypasta og fiskesauce. Du kan dog benytte lige præcis den fisk, du foretrækker til retten her. Det samme gælder rettens grønne elementer.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 5. juni 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Ris

40 g ris

Karry

½ løg
½ peberfrugt
150 g mørksej
1 tsk. olie
1 tsk. rød karrypasta
1 dl kokosmælk, maks. 18 %
½ dl vand
1 tsk. fiskesauce
1 nip sukker
75 g slikærter
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog risene efter anvisning på pakken.
2
Pil løg, og skær det i tynde både. Skær peberfrugt i strimler.
3
Steg fisk i olie på en lille pande, til den tager farve, og sæt den til side.
4
Steg løg og peberfrugt på samme pande, til løgene er klare. Tilsæt karrypasta, og steg videre i 1 minut under omrøring. Kom kokosmælk og vand ved lidt efter lidt, og smag til med fiskesauce og sukker. Tilsæt slikærter og fisk, læg låg på, og lad det simre i cirka 3 minutter, til fisken er tilberedt.
5
Anret fisk, sauce og grøntsager i en dyb tallerken, og servér med ris.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; peberfrugt; slikært
Håndfuld 3:Mørksej
Håndfuld 4:Ris
Fedt:Kokosmælk, maks. 18 %; olie
Smagsgivere:Fiskesauce; rød karrypasta; sukker
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt