START I DAG!

Kom godt gennem sommeren med forløbet "Tab dig med 3-modellen på 50 dage"

Læs mere

Paneret rødspættefilet med kartoffelbåde og stegt spidskål

Tid i alt: 55 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 24. september 2025 af SenseMyDiet
Nyhed!
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kartoffelbåde

130 g kartofler
1 tsk. smør
salt

Stegt rødspætte og spidskål

120 g rødspættefilet
2 spsk. rasp
salt
15 g smør
¼ spidskål

Dressing

1 fed hvidløg
10 g mayonnaise
½ dl fraiche, maks. 9 %
1 tsk. paprika
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader. Kom bagepapir i et ovnfast fad.
2
Skær kartofler i både og kom dem i det ovnfaste fad, og fordel smør ovenpå. Bag dem i 25-35 minutter, til de er sprøde - vend dem et par gange undervejs. Krydr med salt.
3
Tryk rødspættefileten godt ned i rasp på begge sider, krydr med salt og steg den i smør.
4
Steg spidskål i resten af smørret fra rødspætten - enten på en pande for sig selv, eller ved siden af rødspætten. Det skal være brunt på begge skæreflader.
5
Lav dressingen. Pres hvidløg i en lille skål. Rør det sammen med mayonnaise, fraiche, paprika, salt og peber.
6
Servér den stegte rødspættefilet med kartoffelbåde, spidskål og dressing.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Spidskål
Håndfuld 3:Rødspættefilet
Håndfuld 4:Kartoffel; rasp
Fedt:Mayonnaise; smør
Smagsgivere:Hvidløg; paprika; salt; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt