Pariserbøf med rødbede, kapers, rødløg og æggeblomme dertil asparges

Selvom pariserbøffen med sit navn dufter lidt af fransk bistro, så stammer retten faktisk fra Danmark, hvor den er populær og elsket. Her får du chancen for at rykke klassikeren fra de danske frokostrestauranter hjem i stuen og servere den let- og smørstegte hakkebøf på franskbrød med rødbede, kapers, rødløg, æggeblomme og – naturligvis – høvlet peberrod på toppen. Det er dansk mad, når det er bedst. Velbekomme!

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 16. juni 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Pariserbøf

150 g hakket oksekød, 3-7 %
1 skive fuldkornsbrød
10 g smør
salt og peber
6 asparges, grønne
50 g syltede rødbeder
½ rødløg
1 rå æggeblomme
2 salatblade
25 g kapers
1 spsk. peberrod, høvlet
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Form kød til bøf.
2
Læg derefter en bøf på et stykke brød og klem kød og brød godt sammen.
3
Steg pariserbøf i smør med kødsiden nedad i cirka 5-7 minutter - afhængig af hvor rød du vil have din bøf. Vend og krydr med salt og peber. Steg færdig på brødsiden.
4
Knæk den nederste ende af aspargsene og hæld kogende vand over dem. Lad dem trække et par minutter og hæld vandet fra. Skær aspargsene i skiver, cirka en centimeter tykke.
5
Hak rødbeder og rødløg i tern.
6
Tag eventuelt en par løgringe fra til æggeblommerne.
7
Anret pariserbøfferne med salatblade, asparges, rødbeder, rødløg, kapers, peberrod og æggeblommer.

Tips og gode råd

Tip #1
Server lidt pickles til.
Tip #2
Pynt eventuelt med stedmoderblomster og allium.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Asparges, grøn; rødløg; salatblad; syltet rødbede
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Fuldkornsbrød
Fedt:Rå æggeblomme; smør
Smagsgivere:Kapers; peberrod, høvlet; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:550550
Fedt:23 g23 g
Kulhydrat:36 g36 g
Kostfibre:5 g5 g
Protein:44 g44 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt