Rodfrugtrøsti med varmrøget laks, avokado og krydderurtedip

Glæd dig til en skøn spiselig oplevelse med denne opskrift på den lækreste røsti lavet på flere forskellige slags rodfrugter. Efter rodfrugtrøstien er stegt sprød og gylden på panden, bliver den toppet med en kombination af spæde spinatblade, varmrøget laks og cremet avokado. Dertil kommer en smagfuld dip på yoghurt tilsat friske krydderurter, som binder resten af rettens komponenter sammen på bedste vis.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 2. september 2025 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Rodfrugtrøsti

250 g rodfrugtblanding, rå
1 løg
2 æg
4 spsk. hvedemel
salt og peber
1 spsk. olie

Krydderurtedip

2 spsk. krydderurter efter eget ønske
1 dl yoghurt naturel
salt og peber

Derudover

250 g varmrøget laks
1 avokado
25 g babyspinat
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet på håndfuld 4 og skruet op for grøntsagerne og fedtstofferne. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage.

Sådan gør du

1
Skræl og riv rodfrugter groft, og knug dem fri for væske. Pil og hak løg.
2
Rør rodfrugter og løg sammen med æg, mel, salt og peber. Form 2 store flade røsti. Steg dem i olie på en pande, til de er gyldne og sprøde på begge sider.
3
Snit krydderurter, rør dem sammen med yoghurt, og smag til med salt og peber.
4
Pluk laks i grove stykker med to gafler. Skær avokado i aflange stykker.
5
Anret rodfrugtrøsti på en tallerken, og top med babyspinat, laks og avokado. Servér med krydderurtedip.

Tips og gode råd

Tip #1
Køb en rodfrugtblanding, eller mix selv de rodfrugter, du bedst kan lide.
Tip #2
Brug gerne dild, purløg eller persille i krydderurtedippen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Babyspinat; løg; rodfrugtblanding, rå
Håndfuld 3:Varmrøget laks; æg
Håndfuld 4:Hvedemel
Fedt:Avokado; olie
Smagsgivere:Krydderurter efter eget ønske; salt og peber
Mælkedressing:Yoghurt naturel

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6401280
Fedt:32 g64 g
Kulhydrat:38 g76 g
Kostfibre:10 g20 g
Protein:43 g86 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt